Harta site-ului
Ajutor
Ziua Internaţională a Alimentaţiei
Ziua Internaţională a Alimentaţiei

Aproape 870 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de foame. Sunt datele Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură care au fost făcute publice în preajma Zilei Internaţionale a Alimentaţiei, marcată astăzi. Înfometarea nu este străină nici moldovenilor care cheltuiesc aproape jumătate din venituri pentru alimentaţie.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, pâinea a fost produsul cel mai consumat în 2011. Astfel, un moldovean mănâncă, anual, în medie  aproape 110 kilograme de pâine, iar consumul de carne este de trei ori mai mic.

Totodată, dacă locuitorii din mediul rural mănâncă mai multă pâine şi produse de panificaţie, cei din oraşe preferă carnea, lactatele şi fructele. 

Potrivit sursei, în Moldova, o persoană consumă, zilnic, în medie 2.260 de calorii, dintre care aproximativ 520 sunt de origine animală. Cele mai multe calorii din pâine le primesc locuitorii din centrul şi sudul ţării. Iar cele din carne le obţin persoanele din Chişinău. Tot locuitorii din Capitală sunt cei care consumă mai multe calorii din lactate. 

Datele statistice arată că în trimestrul II al acestui an, veniturile medii lunare ale populaţiei au fost de aproximativ 1.520 de lei, în timp ce cheltuielile de consum pentru o persoană au ajuns, în medie, până la 1.580 de lei. Cea mai mare parte a cheltuielilor a fost destinată consumului alimentar - aproximativ 44 la sută.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Internaţională a Alimentaţiei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta