Harta site-ului
Ajutor
Ziua Internațională a persoanelor în Vîrstă
Ziua Internațională a persoanelor în Vîrstă

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Vîrstă, sărbătorită la 1 octombrie, în r.Dubăsari 161 de bătrîni au primit un ajutor material în sumă de 300 lei, care s-a acordat persoanelor cu vîrsta mai mare de 75 ani.

Conform planului de activitate al Direcţiei asistenţă socială, s-au petrecut întruniri în localităţile raionului unde au participat Preşedintele raionului, dl Grigore Policinschi, Șef DAS, dl Vladimir Vancea, Preşedintele asociaţiei veteranilor de muncă şi război, Elena Moţpan de comun cu primarii localităţilor şi asistenţii sociali comunitari.

În acest scop, din Fondul local de susținere a populaţiei a fost alocată suma de 48 400 lei.

În satul Holercani a fost organizat în incinta Casei de cultură un concert dedicat persoanelor în vîrstă. Cei prezenți la sărbătoare au rămas impresionați de concertul dedicat lor, dar totodată, foarte mulțumiți de faptul că nu au fost dați uitării chiar dacă sînt în vîrstă. De asemenea, a fost organizată o pauză de cafea persoanelor în vîrstă.

Această sărbătoare ne reamintește cît de valoroţi sînt oamenii, indiferent de vîrsta lor, și că nu trebuie să uităm eforturile ţi sacrificiile pe care le-au făcut aceştia pentru ca cei de azi să-şi construiască viitorul, trebuie să preţuim pe cei, care zeci de ani şi-au făcut datoria faţă de ţară, faţă de generaţia actuală.

De aceea, Ziua Internaţională a Persoanelor în Vîrstă nu trebuie să fie doar un act de celebrare, dar un omagiu adus celor ajunşi în această etapă a vieţii.

 

Victoria Verlan, Specialist în problemele persoanelor în etate şi cu dizabilităţi         

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Internațională a persoanelor în Vîrstă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta