Harta site-ului
Ajutor
Ziua Internațională a Cărții marcată în Gimnaziul Pîrîta
Ziua Internațională a Cărții marcată în Gimnaziul Pîrîta

“Cărţile sunt mai mult decât cărţi, ele sunt viaţa, sufletul şi miezul timpurilor trecute, motivul pentru care oamenii au muncit şi au murit, esenţa şi chintesenţa vieţilor lor. “ Amy Lowell
Cărţile sunt prietenii cei mai liniştiţi şi constanţi, consilierii cei mai accesibili şi înţelepţi şi profesorii cu cea mai multă răbdare. Fiecare carte pare că include în ea un suflet. Și cum o atingi cu ochii și cu mintea, sufletul ți se deschide ca un prieten bun.
În săptămâna 1-5 aprilie 2019, de Ziua Internațională a Cărții, elevii din Gimnaziul Pîrîta au călătorit în lumea cărților. 
S-a dat startul pe data de 2 aprilie cu activitatea dedicată poveștilor marelui H.C. Andersen, în clasa I, organizată de elevele cl. VIII B, Craciun Tinara și Serbul Nina, ghidate și susținute de diriginta Craciun Tatiana și bibliotecara Chirilov Eugenia. 
Activitățile au continuat pe 3-4 aprilie când elevele Cl IX Dicusar Tatiana, Verlan Loredana și Onofriciuc Anastasia au fost „Bibliotecar pentru o zi”. S-au organizat cu elevii claselor primare activități cu genericul „Ce pot face două mâini dibace’’, unde elevii au confecționat semne de carte.
S-a încheiat șirul activităților cu activitatea extracurriculară ,,De ziua TA, mărită CARTE “ organizată de elevii cl.II B, dirigintă Tincul Valentina, în cadrul căreia elevii ne-au demonstrat încă o dată importanța cărții și importanța lecturii deoarece cartea este cea mai complicată şi cea mai măreaţă minune dintre minunile create de omenire în calea ei spre fericire.
Gimnaziul Pîrîta

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ziua Internațională a Cărții marcată în Gimnaziul Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta