Harta site-ului
Ajutor
Ziua Internațională a Asistentului Medical
Ziua Internațională a Asistentului Medical

Anual, pe data de 12 mai, în întreaga lume, este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical. Această zi a fost lansată în anul 1974, la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali.
Din 1974 până în prezent, activitatea asistenților medicali s-a schimbat foarte mult. Astăzi asistentul medical este cel mai important colaborator al medicului, persoana de legătură cu pacientul.
Cu prilejul acestei zile, venim cu cele mai sincere felicitări și urări de sănătate şi prosperare, echilibru spiritual, realizări frumoase şi noi succese în realizarea sarcinilor nobile pe tărâmul profesiei alese deloc uşoare, care zi de zi  vine cu noi provocări, dar şi motivaţii pentru performanţă şi perfecţiune. În această perioadă pandemică grea prin care trece Republica Moldova, în legătură cu virusul COVID -19, dvoastră dragi asistenți medicali aveți un rol primordial în tratarea și susținerea pacienților.
Prin noţiunea serviciului de nursing/ asistent medical, Organizaţia Mondială a Sănătăţii vrea să atragă atenţia asupra acestui serviciu, ca fiind important în îngrijirea pacienţilor.
În Republica Moldova, personalul asistenţilor medicali constituie una din cele mai numeroase grupe profesionale în structura cadrelor medicale.
În țara noastră, prin Decizia Ministerului Sănătăţii, Ziua Internaţională a Nurselor este sărbătorită începând cu 1994.
Nursing/asistenţă medicală este o activitate profesională, desfăşurată în scopul promovării şi menţinerii sănătăţii, prevenirii îmbolnăvirilor, îngrijirii şi recuperării persoanelor bolnave şi sănătoase de la concepţie până la sfârşitul vieţii.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Internațională a Asistentului Medical - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta