Harta site-ului
Ajutor
Ziua Faptelor Bune în raionul Dubăsari
Ziua Faptelor Bune în raionul Dubăsari

La data de 14 aprilie 2019 raionul Dubăsari s-a alăturat pentru a doua oară la mișcarea mondială „Ziua Faptelor Bune”, reunind instituțiile Liceul Teoretic Doroțcaia, Liceul Teoretic Holercani, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” Molovata și Biroul de Probațiune Dubăsari. 
Ziua Faptelor Bune este o posibilitate de a arăta oamenilor care au nevoie de ajutor că îl pot primi, că sunt văzuți și auziți, înțeleși și respectați. Astfel au fost adunate din timp de către elevii Liceului Teoretic Holercani haine, jucării, produse alimentare, iar la data de 14 aprilie au fost transmise la două familii socialmente vulnerabile și la  Centrul de plasament pentru copiii separați de părinți din satul Holercani.
Elevii din Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” Molovata și elevii din Liceul Teoretic Doroțcaia au ajutat mai mulţi bătrâni din sat. Peste 12 suflete au fost încântate cand i-au văzut la poartă cu uneltele şi cu dorinţa mare de a le acorda un mic ajutor. Lacrimile pe care le aveau bătrânii în ochi şi bucuria lor este de nedescris. Nu găseau cuvinte şi nici nu mai ştiau cu ce ne puteau mulţumi pentru ajutorul nostru.
Și Biroul de Probațiune Dubăsari au organizat o masă rotundă cu genericul „Faptele bune marchează omul” în incinta Bibliotecii Publice Ustia și totodată au fost în vizită cu ajutor material la un minor al cărui tată își depășește pedeapsa la penitenciar. Aceste și alte acțiuni vin să motiveze pe toţi cei care au posibilitatea de a ajuta.
Să nu uităm că  Ziua Faptelor Bune poate fi oricând!  Un simplu gest poate crea un zâmbet. Haideţi să fim cei care face lumea mai frumoasă şi fericită! Împreună facem lumea mai bună.
 

Svetlana ISAICUL,
șef Centru metodic, DÎG

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ziua Faptelor Bune în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta