Harta site-ului
Ajutor
Ziua Copilului este sărbătorită cu zîmbete, dansuri şi cîntece
Ziua Copilului este sărbătorită cu zîmbete, dansuri şi cîntece

"Copiii sunt conştiinţa omenirii şi ea are obligaţia să asigure copilul cu tot ce are mai bun”, se menţionează în unul din cele zece principii ale Declaraţiei Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.
Ziua Internaţională a Copilului are la bază iniţierea acţiunilor de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea şi în acest sens, schimbul reciproc de idei privind protecția copilului.
Nu există limite de vîrstă cînd vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zîmbim curat şi să simţim că dorința de a ne juca înfloreşte în inimile noastre.
Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne amintim de momentele frumoase ale copilăriei, să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copiii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple.
Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicînd, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sînt importanţi, toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri și să se distreze.
Sute de copii din raionul Dubasari, cu zîmbete pe buze şi cu baloane în mîini au avut posibilitatea să participe la măsurile cultural - distractive , care a avut loc la data de 1 iunie în toate localitățile raionului, cu prilejul Zilei Mondiale a Ocrotirii a Copilului.
Relaxaţi şi bucuroşi că vacanţa de vară a început, cei mici s-au arătat încîntaţi de eveniment.
Prezent la sărbătoarea copiilor din cadrul Centrului de zi pentru copii cu cerințe educative speciale ”Armonie” din s. Oxentea, președintele raionului Grigore Policinschi a menţionat că are o deosebită plăcere să se afle în mijlocul copiilor şi să sărbătorească împreună cu ei această zi. Ziua de 1 iunie nu înseamnă doar distracţie, îngheţată, cadouri şi concerte. Această zi este o oportunitate de a reaminti că toţi copiii sînt la fel de importanţi şi fiecare copil are drepturi - dreptul la viaţă decentă și fără violenţă sau discriminare, dreptul de a avea o familie sau dreptul de a-şi exprima opinia, care trebuie respectată dar și nu în ultimul rînd dreptul la sănătate, educație și igienă personală. În acest context, pentru a ameliora situația copiilor beneficiari ai centrului dat, de către Președintele raionului, anterior a fost donată centrului , o cabină duș, care către 1 iunie a fost montată și inclusiv în cadrul vizitei administrația centrului a mai primit un set de rechizite școlare în sumă de 2000 lei , iar toți copiii prezenți au fost serviți cu înghețate.
De către copii, beneficiari ai centrului ”Armonie” a fost prezentat un mic concert, în cadrul căruia fiecare din ei a recitat poiezii, au cîntat și au dansat. Pentru ei, ziua de 1 iunie a fost o sărbătoare minunată, unde toți s-au simțit mici vedete.
Ziua Internaţională a Copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului.
Un copil poate oricînd să învețe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ce își dorește.


Șef adjunct DAS
Constantinov Elena

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Copilului este sărbătorită cu zîmbete, dansuri şi cîntece - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta