Harta site-ului
Ajutor
Ziua Copilului
Ziua Copilului

Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătorește la date diferite în țări diferite. În Republica Moldova, această zi se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. 

În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o  așa-numita zi „Ziua copilului”.

Conform deciziei Consiliului de administraţie al fondului local de susţinere socială a populaţiei Dubăsari nr. 10 din 28.05.2013, 272 familii din raionul Dubăsari vor beneficia de ajutor material unic în sumă totală de 82600 lei. De ajutor vor beneficia familii  din rîndul familiilor cu tutelă asupra copiilor orfani neinstituţionalizaţi, familiilor cu copii cu dizabilități, familiilor numeroase şi monoparentale. Selectarea beneficiarilor de ajutoare a fost efectuat prin intermediul comisiilor obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutoarelor materiale pe lîngă primării.

Către această zi, pe teritoriul raionului Dubăsari vor avea loc mai multe acțiuni cultural-artistice cu implicarea copiilor și APL de nivelu I, APL de nivelu II.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Copilului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta