Harta site-ului
Ajutor
Zîmbete și cadouri pentru copiii de la Dubăsari
Zîmbete și cadouri pentru copiii de la Dubăsari

Nu există minune mai mare decît copilul. Dar din păcate sînt o mulțime de copii nefericiți, împovărați cu griji necopilărești și bătuți de soartă. Acești copii au nevoie doar de o șansă pentru a demonstra valoarea lor și pentru a zîmbi alături de semeni fără a fi marginalizați.

     Joi 26 septembrie 2013, în cadrul proiectului ”Abordarea efectelor negative ale migrației asupra minorilor din familiile rămase în țară” implementat de  către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în colaborare cu Organizația Internațională pentru Migrației Misiunea în Moldova, 14 copiii din localitățile raionului Dubăsari, însoțiți de părinți sau bunei și reprezentantul Direcției asistență socială s-au deplasat în or. Chișinău, unde au avut parte de o zi de neuitat din viața lor. Copiii care provin din familii în situație de risc ( copii cu dizabilități, copii orfani, cu părinți în detenție, din familii socialmente- vulnerabile etc.) au beneficiat de cadouri de preț oferite de către  OIM. Li s-au procurat îmbrăcăminte și încălțăminte pentru iarnă, costume și încălțăminte sport, îmbrăcăminte pentru școală, îmbrăcăminte de zi, lengerie, pachete alimentare și igienice cît și ghiozdane cu rechizitele necesare pentru școală.   Bucuria cea mare a copiilor a fost că au avut posibilitatea de a alege singuri hainele și încălțămintea, de a alege modelul și culoarea dorită, de a le măsura și a le primi pe loc. Angajații SA ”UNIC” , i-au deservit cu plăcere, îndeplinindu-le orice capriciu. La prinz toți au fost serviți cu bucate alese în cafenea.

      Pe această cale aducem sincere mulțumiri reprezentanților OIM misiunea în Moldova, în persoana dnei. Irina Șerban, care au organizat și sponsorizat asemenea  surpriză pentru familiile  acestea.

     Mulțumiri Președintelui raionului, dlui. Grigore Policinschi, pentru acordarea transportului și organizarea deplasării copiilor.

 

Șef adjunct DAS

Constantinov Elena

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Zîmbete și cadouri pentru copiii de la Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta