Harta site-ului
Ajutor
Zburăm pentru a salva!
Zburăm pentru a salva!

 Începînd cu 29 iulie 2014, în Republica Moldova a fost reactivat serviciul ”Ambulanța Aeriană”, prestat de către Întreprinderea de Stat ”Moldaeroservice” din or. Bălți, care se află în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Serviciul dat este prestat de către întreprinderea respectivă  din anul 1966, însă în anul 1994 serviciul dat a fost suspendat.

Serviciul medical de urgență AVIASAN ar putea deveni o subdiviziune a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Aeriană.

Ministerul Sănătății Republicii Moldova a elaborat recent un proiect de hotărîre care vizează integrarea acestui serviciu în sistemul primului ajutor medical.

 Responsabilii de la Sănătate spun că modificarea este necesară pentru asigurarea populației cu servicii de urgență operative.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Aeriană asigură în prezent intervenția imediată și transportarea la spital a bolnavilor aflați în stare gravă. Potrivit autorităților, cazurile extrem de grave necesită intervenția echipelor formate din mai mulți medici specialiști, care pot interveni prompt, fără să ajungă la spital.
Potrivit Ministerului Sănătății, noua formulă a serviciului de urgență va spori accesul populației la asistență medicală de urgență, iar tratamentul cazurilor complicate va fi facilitat. „Această schimbare nu poate fi decât în beneficiul pacienților. Nu implică cheltuieli financiare suplimentare, iar medicul  este cel care va decide ce fel de serviciu are nevoie bolnavul”.

În final menționăm că servciul dat este gratuit pentru cetățenii R. Moldova, fiind finanţat de către Ministerul Sănătății.  

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Zburăm pentru a salva! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta