Harta site-ului
Ajutor
Workshop raional cu tema: „Educație. Calitate. Bunăstare emoțională”
Workshop raional cu tema: „Educație. Calitate. Bunăstare emoțională”

Civilizația contemporană astăzi înseamnă, mai mult decât oricând, schimbări rapide, cerințe constante și provocări dintre cele mai diverse. Emoțiile care produc stări neplăcute și, uneori, dureroase, gândurile care ne asaltează și ne copleșesc, ne pot afecta activitatea și ne pot face să simțim că uneori pierdem controlul asupra vieții.
Literatura de specialitate ne spune că bunăstarea emoțională, adeseori denumită stare de bine sau sănătate emoțională, este conștientizarea, înțelegerea și acceptarea sentimentelor și a emoțiilor, capacitatea de a gestiona eficient și sănătos momentele de schimbare sau cele care aduc provocări. Dar acest concept nu se rezumă doar la absența stresului sau a tulburărilor psihologice, ci reprezintă o stare de armonie, în care fiecare din noi se simte conectat cu propria sa ființă, cu persoanele pe care le întâlnește și mediul înconjurător în care trăiește.
Anume pe aceste elemente esențiale s-a pus accent în cadrul worshopului „Educație. Calitate. Bunăstare emoțională”, organizat la data de 23 februarie 2024, în incinta gimnaziului Ustia și condus de minunatele doamne Nicolaev Ludmila, psiholog, Liceul Teoretic „Ion Creangă” Coșnița și Verlan Cristina, psiholog, Liceul Teoretic „Vlad Ioviță” Cocieri.
Totodată a fost propus spre discuție Programul raional cu aceeași denumire „Educație. Calitate. Bunăstare emoțională”, care este elaborat în urma discuțiilor de la Masa rotundă cu cadrele de conducere din luna august. Prin activitățile sale ce urmează a fi desfășurate lunar vom încerca să ajutăm, în mod concret, cadrele de conducere și cadrele didactice din instituțiile de învățământ general din raionul Dubăsari să conștientizeze că comportamentul este întotdeauna rezultatul uniunii dintre gândire și emoție și cum să găsească echilibru, eliminând stresul din viața personală și profesională.
Sper mult să reușim să schimbăm lucrurile din bine în și mai bine!!!

 Svetlana ISAICUL, Şefa Centrul metodic 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
579000912213
2024-02-28 13:51:12
666407364060
2024-02-29 02:23:40
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Workshop raional cu tema: „Educație. Calitate. Bunăstare emoțională” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta