Harta site-ului
Ajutor
Voluntariatul-mai mult decît un gest altruist
Voluntariatul-mai mult decît un gest altruist

Săptămîna 20-26 octombrie curent a fost declarată Săptămîna Națională a Voluntariatului, reieșind din acest fapt Serviciul promovarea politicilor pentru tineret a desfășurat o masă rotundă cu genericul ”Prin voluntariat aduc o schimbare în societate”, care a avut loc la gimnaziul Pîrîta cu participarea elevilor clasei a IX-a. Scopul primordial fiind promovarea voluntariatului în rîndul tinerilor, sensibilizarea opiniei publice privind rolul voluntarilor în societate și evidențierea beneficiilor și avantajelor pe care le au tinerii implicîndu-se în acțiuni de voluntariat. 
În cadrul întrunirii tinerii au pus în discuție modalitățile cum ar putea fi voluntari, au adus exemple concrete din activitățile organizate de ei atît la școală în campaniile de caritate cît și în afara școlii. Tinerii organizează împreună cu profesorii acțiuni de caritate pentru familiile socialmente vulnerabile, oamenii în etate singuratici sau bolnavi, precum și ajutor sau colectare de fonduri pentru semenii lor care sunt în dificultate. 
Voluntariatul este o experiență bună pentru tineri deoarece îi ajută atît la dezvoltarea personalității cît și la încadrarea în societate, prin astfel de activități ei scot în evidență atuu-rile și capacitățile de care dispun într-un anumit domeniu. 

 Doina Bolgari, specialist principal domeniul tineret, platoul Coșnița

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Voluntariatul-mai mult decît un gest altruist - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta