Harta site-ului
Ajutor
"Vocile Ortodoxiei" răsună în Republica Moldova
"Vocile Ortodoxiei" răsună în Republica Moldova

La 13 octombrie, Centrul de odihnă pentru copii şi tineret "Prietenia” din comuna Coşniţa, a găzduit pentru 4 zile,  100 de tineri, membri ai colectivelor de muzică corală, sosite din Rusia cu prilejul deschiderii oficiale a Secţiei Moldoveneşti a Fundaţiei Internaţionale Obşteşti pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe. Eveniment desfăşurat în cadrul Programului patriarhal al Fundaţiei Internaţionale pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe „Vocile Ortodoxiei”, ediţia a XII-a, la care a participat Conducerea raionului Dubăsari. Colectivele corale şi dirijorii acestora au fost întîmpinaţi de către dl Grigore Policinschi, Preşedintele raionului, dna Valentina Semionov, şefa Direcţiei Cultură şi Turism, dl Vasile Ivanov, directorul Şcolii de Arte din com. Coşniţa, care i-au salutat şi şi-au exprimat profunda dorinţă de a organiza la 17 octombrie o întrunire în raion,  la care să participe dirijorii colectivelor corale, conducătorii colectivelor artistice din raion, conducerea raionului Dubăsari, pentru a face schimb de experienţă şi impresii. Cu acest prilej, Direcţia Cultură a elaborat un plan de acţiuni, care a mai prevăzut: Deplasarea delegaţiei la Biserica "Sf. Alexei"  din s. Pohrebea şi organizarea unei întruniri a delegaţiei cu conducerea raionului. Sâmbătă seara, în Sala cu Orgă din Chișinău a demarat programul de muzică duhovnicească "Vocile Ortodoxiei”, organizat de Fundația Internațională a Unității Popoarelor Ortodoxe la care au fost invitaţi  şi colaboratorii Direcţiei Cultură şi Turism.
Evenimentul a început cu un cuvânt de salut din partea președintelui Fundației, domnul Valerii Alekseev, care și-a manifestat deosebita satisfacție sufletească de a vedea corurile participante la eveniment concertând în Republica Moldova – o țară bine cunoscută pentru valorile sale Ortodoxe.
La concertul care s-a bucurat de prezența unui public numeros, a fost prezent  Ambasadorul rus, domnul Farit Muhametșin, Liderul PCRM, dl Vladimir Voronin, precum și alți oaspeți de rang înalt din țară și de peste hotare.
După cum s-a exprimat Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, prezent la eveniment, acest eveniment a creat o ambianță duhovnicească de o rară frumusețe, datorită exprimării muzicale atât de rafinate și profunde ale coriștilor ruși, care au reușit să transmită publicului un amalgam de simțăminte spirituale ce vor rămâne pentru mult timp în sufletele spectatorilor moldoveni.
Iar în semn de apreciere a talentului și a muncii depuse pentru răspândirea credinței prin frumos, Înalt Prea Sfinția Sa a decorat colectivele corale înscrise în program cu Diplome Mitropolitane, care să le aducă aminte de vizita efectuată în țara noastră și de bunăvoința celor care au avut fericita ocazie să se delecteze cu muzica lor.
Menţionăm că programul "Vocile Ortodoxiei” se va desfășura în zilele ce urmează la Tiraspol și Comrat şi Bălţi.sursa: Mitropolia.md

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

"Vocile Ortodoxiei" răsună în Republica Moldova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta