Harta site-ului
Ajutor
Vladimir Voronin, deputat în Parlamentul Republicii Moldova în vizită la Doroţcaia
Vladimir Voronin, deputat în Parlamentul Republicii Moldova în vizită la Doroţcaia

Situaţia economică şi socială din ţară, impozitele nemaivăzute, seceta insuportabilă şi optimizările din domeniul învăţămînt – au fost discutate la întrevederea de ieri a domnului Vladimir Voronin, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Preşedinte PCRM cu activul şi locuitorii raionului Dubăsari. Întîlnirea a durat aproximativ 2 ore şi s-a desfăşurat în incinta Casei de cultură din satul Doroţcaia. Această vizită a trezit un interes sporit din partea locuitorilor s. Doroţcaia şi raionului, sala de 600 locuri fiind arhiplină.

Preşedintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi şi-a expus regretul pentru faptul că reformele promise de Guvern pentru îmbunătăţirea domeniului economic din ţară, descentralizarea administrativă a serviciilor cu competenţele respective, transmise autorităţilor publice locale conform responsabilităţilor, situaţia din domeniul susţinerii sociale, politicii pentru tineret, inclusiv domeniul majorării de salariu nu dau rezultate. „Lupta politică în eşalonul superior din Stat predomină asupra gîndirii şi consolidării societăţii noastre. Este evident faptul că legile şi hotărîrile de ultima oră privind anularea simbolurilor comuniste „secera şi ciocanul”, optimizările ce vor duce la închiderea unor şcoli, clase liceale, mărirea numărului de elevi în clase, disponibilizarea lucrătorilor din domeniul învăţămîntului, lipsa de susţinere reală pentru agricultura afectată de secetă – toate acestea compromit atît puterea autorităţilor publice centrale, Guvernul, Parlamentul cît şi autorităţile publice locale”, a accentuat dl Preşedinte de raion.

„Acestea nu pot duce la o consolidare a societăţii ci dimpotrivă, ascendează şi mai mult”. Preşedintele Grigore Policinschi a expus o întrebare retorică: „Cum crede Parlamentul Republicii Moldova să implementeze legislaţia respectivă în regiunea transnistreană, îndeosebi Legea privind condamnarea regimului totalitar comunist cu interzicerea utilizării simbolurilor comuniste”.

Preşedintele raionului a menţionat că Autoritatea Executivă Raională din cadrul Consiliului raional Dubăsari va depune toate eforturile pentru a găsi soluţii în vederea menţinerii situaţiei din raion sub control, pentru a menţine activitatea viabilă a instituţiilor de învăţămînt, susţinerea agenţilor economici din teritoriu şi locuitorilor din teritoriu, inclusiv solicitînd susţinere în realizarea acestor competenţe şi sarcini din partea tuturor autorităţilor centrale de la Chişinău.

Liderul PCRM a criticat dur reformele actualei Guvernări care după spusele acestuia "duc la distrugerea statalităţii şi o tensionare a situaţiei din Republica Moldova. Acestea nu contribuie la consolidarea societăţii sau la reintegrarea ţării, ci dimpotrivă ne îndepărtează de integrarea europeană". Dl Voronin a menţionat că situaţia din ţară este foarte grea, agricultura este total lipsită de susţinerea statului. "Se simte un neprofesionalism managerial, mai multă vorbă şi politică însă nimic pentru oamneni."
Domnul Voronin a accentuat că Partidul Comuniștilor va ataca pe toate căile legale decizia de interzicere a simbolurilor ”secera și ciocanul”, însă nu va renunța la acestea. "Noi o să protestăm, dar toate protestele noastre vor fi în cadrul constituţional şi în cadrul legislaţiei existente, dar nu o să ne conformăm niciodată acestor interziceri”, a accentuat liderul comuniștilor, explicând că hotărârea Parlamentului prin care s-a decis interzicerea însemnelor comuniste ”nu este lege adoptată, asta este răfuială politică”. ”Vom ataca această lege în toate instanţele care astăzi există, începând cu Curtea Constituţională a Republicii Moldova, Curtea Europeană a Drepturilor Omului la Strasbourg şi toate instituţiile", a mai adăugat Vladimir Voronin.

Dl Grigore Policinschi a mulţumit în deosebi pentru susţinerea raionului şi promovarea multor proiecte din domeniul social-economic şi infrastructură în perioada 2001-2009 şi desigur, a salutat vizita dlui Voronin menţionînd că este foarte importantă comunicarea permanentă a partidului de opoziţie cu cetăţenii, ca doleanţele să fie auzite atît de simpatizanţii şi susţinătorii din teritoriu cît şi de către partidele de guvernămînt. Aceasta at impune ca formaţiunile politice din ţară să lucreze pentru statalitatea, suveranitatea şi prosperarea Republicii Moldova.

La întîlnire au mai luat cuvînt, Raisa Spinovschi, vicepreşedinte a raionului; Galiţ Maria, consilier raional; Tudor Tanasiev, primarul s. Holercani; Alexei Guriţenco, specialist în cadrul Direcţiei juridică şi resurse umane.

La finele întrunirii, atît locuitorii raionului cît şi dl Vladimir Voronin, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, preşedinte PCRM au menţionat necesitatea unei susţineri social-economice mai esenţială pentru localităţile amplasate în stînga Nistrului din zona de securitate.

Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vladimir Voronin, deputat în Parlamentul Republicii Moldova în vizită la Doroţcaia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta