Harta site-ului
Ajutor
Vizite de monitorizare în familiile cu copii în situație de risc
Vizite de monitorizare în familiile cu copii în situație de risc

În perioada 28-30 mai 2018, de către șeful adjunct DASPF, Constantinov Elena și vicepreședintele raionului, dna Jimbei Maria au fost efectuate vizite de monitorizare în localitățile: Ustia, Oxentea, Molovata și Holercani cu privire la situația familiilor cu copii în situație de risc și calitatea prestării serviciilor sociale în localitățile raionului. Astfel, în urma vizitelor la familiile cu copii în situație de risc a fost depistată o familie cu copii, care la moment a rămas și fără de domiciliu, ca urmare a fost efectuat plasamentul a 4 copii minori din satul Ustia în Centre de reabilitare, doi copii cu vîrstele de 3 ani și 6 luni  au fost plasați de urgență în Centrul Republican de Reabilitare a Copiilor de vîrstă fragedă și alți doi cu vîrstele de 13 și 7 ani au fost plasați în Centrul de Reabilitare a adolescenților ”Curcubeul Speranței”, pe un termen limitat, pînă la pregătirea de către părinți a noii locuințe. 
Au fost efectuate vizite la domiciliul asistenților parentali profesioniști din localitățile Ustia și Oxentea pentru verificarea situației copiilor plasați în acest serviciu, cît și probabilitatea de a plasa în servicii alți copii aflați în situație de risc din raion. La fel în satul Oxentea, a fost vizitat domiciliul unei persoane care solicită a fi angajată în calitate de asistent parental profesionist, unde  au fost apreciate condițiile de trai, s-a pregătit dosarul potențialului angajat și urmează  a fi înaintat la cursul de instruire inițială pentru o posibilă angajare. Tot în cadrul monitorizării, au fost efectuate vizite inopinate la domiciliul persoanelor care au copii în plasament la Casa de copii de tip familie, Casa Comunitară și Asistență parentală profesionistă pentru a aprecia schimbările condițiilor de trai, cît și a climatului psihologic în aceste familii, pentru o eventuală dezinstituționalizare a copiilor. Menționăm că situația s-a schimbat simțitor în majoritatea familiilor vizitate și se va lucra în continuare pentru reîntoarcerea copiilor din plasament în familia biologică. Pentru efectuarea cu succes a reintegrării au fost înaintate indicații și termeni de realizare a acestora către părinți, primarii localităților și asistenții sociali comunitari. 
Pe parcursul săptămînii curente urmează a fi efectuate vizite de monitorizare de către angajații Direcției asistență socială și protecția familiei în celelalte localități a raionului.
 
 Elena Constantinov,
șef adjunct DASPF
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Vizite de monitorizare în familiile cu copii în situație de risc - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta