Harta site-ului
Ajutor
Vizita Viceministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor
Vizita Viceministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor

La data de 20 martie ora 10.00, cu o vizită de lucru în teritoriul raionului Dubăsari s-a aflat Anatolie Zolotcov, viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor, aflîndu-se în calitate de reprezentant al Guvernului, conform programului de audienţă şi întîlnire a membrilor Guvernului cu cetăţenii. În cadrul acestei întîlniri au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale de nivelul I şi II, conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu şi descentralizate în cadrul Consiliului raional. Scopul acesteia a servit reprezentanţilor administraţiei publice locale de ambele nivele, o modalitate de a-şi expune problemele cu care se confruntă în domeniul construcţiilor şi dezvoltării regionale.

Viceministrul Anatolie Zolotcov a adus la cunoștința celor prezenţi principalele atribuții, funcții, obiective, precum și priorități ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. De asemenea, oficialul a vorbit despre Proiectul „Construcţia Locuinţelor Sociale” implementat de MDRC cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE). Tot a aici sa menţionat despre faptul că în cadrul fazei I a proiectului dat au fost construite patru blocuri locative: 149 de apartamente în Chişinău pe strada L. Deleanu şi N. Milescu Spătaru, 30 apartamente în oraşul Glodeni şi 70 în oraşul Criuleni.

În adresa primarilor a fost înaintată solicitarea de a prezenta  cît mai operativ propuneri privitor la construcţia obiectelor cu impact regional (drumuri, apeduct, canalizare,împădurirea terenurilor etc.) atît către fondul Rutier cît şi către fondul Ecologic, fondul Dezvoltării Regionale, fondul Eficienţei Energetice.

Reprezentanţii autorităţilor locale au venit cu întrebări ce au cuprins mai multe domenii.

Potrivit viceministrului, astfel de întruniri contribuie la scoaterea în evidenţă a problemelor cu care se confruntă cetăţenii în teritoriu.
În rezultat, conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a menţionat că va transmite solicitările expuse de participanţi, conform competenţelor, structurilor centrale de resort.
Alexandra VATAV,
specialist principal SASP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vizita Viceministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta