Harta site-ului
Ajutor
Vizita unei delegaţii de tineri în cadrul proiectului "Europa în valiză"
Vizita unei delegaţii de tineri în cadrul proiectului "Europa în valiză"

Astăzi, preşedintele raionului dl Grigore Policinschi s-a întîlnit cu un grup de 6 tineri, studenţi, doctoranzi şi specialişti din Germania şi Polonia, care au efectuat o vizită de studiu în raionul Dubăsari, în cadrul Proiectului „Europa în valiză”.

Tinerii au dorit să discute cu conducerea raionului despre problemele administraţiei publice locale, relaţiile dintre tinerii din teritoriu cu reprezentanţii apl, implicarea acestora în viaţa publică, respectarea drepturilor omului, reieşind din faptul că ne aflăm în zona de securitate, inclusiv să se întîlnească cu organizaţiile de tineret din raionul Dubăsari, în special cu reprezentanţii AO „Indigo”.

Conducerea raionului a salutat întîlnirea respectivă, menţionînd importanţa proiectului dat. "Europa în valiză" este finanţată de Fundaţia Robert Bosch, Fundaţia Hanns Seidel şi Fundaţia Robert Schumann, şi are drept obiective dezvoltarea administrativă şi instituţională, promovarea structurilor democratice în administraţia publică locală, încurajarea societăţii civile de participare activă la viaţa socială şi procesul de decizie politică, promovarea domeniului de tineret în activităţi de leadership.

Tinerii au avut o discuţie constructivă cu preşedintele raionului fiind plăcut surprinşi de disponibilitatea autorităţii executive a Consiliului raional Dubăsari de a discuta atît de deschis şi echidistant pe  multiplele subiecte propuse de aceştia.

La rîndul său dl. preşedinte a mulţumit delegaţia pentru interesul şi binevoinţa de a cunoaşte din prima sursă despre situaţia actuală a raionului Dubăsari şi viaţa tinerilor din comunităţile locale transmiţînd în mod tradiţional două fanioane cu simbolica raionului Dubăsari, ca amintire delegaţiei de tineri pentru vizita efectuată.

După întrevederea cu preşedintele raionului Dubăsari tinerii s-au deplasat spre s. Doroţcaia pentru o întîlnire cu reprezentanţii Consiliului local de tineret. Oaspeţii au fost s-au bucurat de activismul tinerilor din Doroţcaia şi activităţile întreprinse de aceştea pe parcursul ultimului an care au fost prezentate printr-un slideshow.

Ca o activitate specifică proiectului „Europa în valiză” tinerii au transmis delegatiei asocierile pe care le au ei cu cuvîntul „Europa”, expresii pe care aceştia le-au înscris pe mici foiţe pentru a le ataşa la „valiza” ce deja a reuşit să călătorească prin mai multe ţări din UE.


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vizita unei delegaţii de tineri în cadrul proiectului "Europa în valiză" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta