Harta site-ului
Ajutor
Vizita preşedintelui raionului în s. Pohrebea
Vizita preşedintelui raionului în s. Pohrebea

„Omul prin muncă e slăvit”
Mottoul respectiv îi caracterizează în tocmai pe locuitorii satului Pohrebea, pe care i-a surprins dl preşedinte  Grigore POLICINSCHI  lucrînd dis-de-dimineaţă în ograda bisericii din localitate.
Dumnealui a monitorizat la faţa locului lucrările de construcţie a unui nou lăcaş sfînt alături de biserica veche „Sfîntul Ier. Alexei”, care datează din anul 1912, construită la ordinul Ţarului rus Nicolae al II-lea.
Dl Grigore POLICINSCHI a salutat iniţiativa preotului Dumitru Darmancev, care de comun cu locuitorii satului Pohrebea au ridicat un lăcaş a Domnului de o frumuseţe rară. Deşi construcţia e la etapa incipientă, deja atrage prin lumina şi frumuseţea emanată.
În procesul de lucru părintele Dumitru a solicitat ajutorul conducerii raionului în finanţarea acestei biserici sfinte, motivînd dorinţa arzătoare a locuitorilor satului Pohrebea de a petrece sfintele liturghii în propria biserică. Dl preşedinte a asigurat locuitorii prin disponibilitatea Dumnealui de a căuta surse financiare pentru a contribui la construcţia lăcaşului sfănt.
Reamintim că în anul 2013 de către Guvernul Republicii Moldova a fost aprobat documentul unic de program, care includea şi proiectul „Sporirea atractivităţii turistice în mediul rural din lunca rîului Nistru”, valoarea totală de 5 mln lei. Dar din cauza unor neînţelegeri la nivel de administraţie publică locală acest proiect nu a avut o continuitate.

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vizita preşedintelui raionului în s. Pohrebea - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta