Harta site-ului
Ajutor
Vizită de studiu la B.P.R. Teleneşti pentru bibliotecile raionale care nu fac parte din reţeaua Novateca
Vizită de studiu la B.P.R. Teleneşti pentru bibliotecile raionale care nu fac parte din reţeaua Novateca

         La data de 11 noiembrie curent, şefa Bibliotecii Publice Raionale Dubăsari a participat la o vizită de studiu la Biblioteca Publică Raională Teleneşti. Vizită organizată pentru bibliotecile raionale care încă nu fac parte din rețeaua Novateca. Unul dintre scopurile vizitei a fost familiarizarea cu una din cele mai reuşite experienţe a raiounului Teleneşti care a fost inclus în programul pilot a Novatecii şi care ulterior a fost unul dintre raioanele cel mai de succes şi un exemplu bun de urmat pentru restul instituţiilor/bibliotecilor.
Novateca este un program cu o durată de cinci ani care are scopul de a facilita transformarea bibliotecilor din Republica Moldova în instituţiile comunitare vibrante. Cu îndrumarea bibliotecarilor instruţi şi cu susţinerea partenerilor comunitari, cetăţenii se vor bucura de acces gratuit la tehnologiile moderne precum şi de servicii inovatoare de bibliotecă proprii nevoilor actuale de informare.
    Programul va fi implementat la nivel naţional şi urmează să doteze bibliotecile publice cu tehnologii informaţionale moderne; să instruiască bibliotecarii în utilizarea calculatoarelor şi să le dezvolte abilităţi de lideri care ulterior vor promova valoarea şi rolul bibliotecilor în cadrul comunităţilor; să colaboreze cu autorităţile publice locale şi centrale în vederea susţinerii bibliotecilor publice în calitate de centre de dezvoltare comunitară; să faciliteze dezvoltarea parteneriatelor dintre biblioteci, societatea civilă, instituţiile publice şi partenerii din sectorul privat, în scopul creării şi oferirii serviciilor noi de bibliotecă.
Un alt scop al acestei vizite de studiu a fost informare despre impedimentele în procesul de aderare a raionului la reţeaua Novateca. Şi anume care sunt etapele ce trebuie parcurse şi realizate pentru a fi parte componentă a programului Novateca. Această vizită a uşurat procesul de aplicare a raioanelor în afara reţelei Novateca pentru a deveni Centre de Formare şi pentru a fi incluse în acest program.

                                                                             Victoria Moşneaga, şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vizită de studiu la B.P.R. Teleneşti pentru bibliotecile raionale care nu fac parte din reţeaua Novateca - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta