Harta site-ului
Ajutor
Vizită de studiu în instituţia preşcolară ,, Prichindel” s. Fîrlădeni, rnul Căuşeni
Vizită de studiu în instituţia preşcolară ,, Prichindel” s. Fîrlădeni, rnul Căuşeni

Motto: Să ţii în palmele tale sufletul unui copil, este cu siguranţă
 un privilegiu; să fii important în viaţa lui este, poate, un dar divin!
În cadrul proiectului „ Asigurarea unui proces de educație incluzivă pentru toţi copiii la nivel de instituție de învățământ,
Poduri de încredere peste Nistru - Мосты доверия через Днестрfinanţat  de Uniunea Europeană, implementat în instituţia preşcolară ,,Viorica” s. Pîrîta,  la data de 16 martie curent, am fost invitată la o vizită de studiu în grădiniţa ,,Prichindel” s. Fîrlădeni. Printre invitaţi ca parteneri ai  proiectului au fost specialiştii  din şcoala- grădiniţă MC / nr.44 din oraşul Tiraspol şi  specialiştii din cadrul Serviciului de asistenţă psihopedagogică Căuşeni, Dubăsari.
În cadrul vizitei am asistat la activitatea integrată cu subiectul „Primăvara în grădini și livezi”, realizată de cadru didactic de sprijin Gangan Natalia,  cu copiii cu cerinţe educaţionale din instituție. Am urmărit etapele activității, implicarea activă a copiilor, tratarea diferențiată, îmbinarea diferitor metode și mijloace ​​folosite: diagrama Venn, legarea viței-de-vie, sădirea florilor etc.
În instituţie activează Centrul de Resurse din noiembrie 2014 dotat conform tuturor cerinţelor actuale: mobilier, tehnică de calcul, jucării, literatură, etc. Colegii din Fîrlădeni s-au împărtăşit cu experiența incluzivă din instituţie referitor la activitatea  cadrului didactic de sprijin: cerințe față de mediul de învățare, metodologia de activitate, orarul activităților, mijloace și materiale folosite.  Partenerii fideli ai instituţiei preşcolare  ,,Prichindel” sunt:  ProDidactica ,,Educaţie multiculturală pe ambele maluri ale Nistrului";  A.O.,,FCPS”  prin proiectul ,,Parteneriate pentru incluziune 2016-2017”.
Tindem la o conlucrare  fructuoasă cu instituţia gazdă pentru a promova incluziunea educaţională timpurie şi  în instituţiile preşcolare din raionul nostru. Un mulţumesc enorm  dnei Antonina Lapicus, cadru didactic din instituţia preşcolară  ,,Viorica” s. Pîrîta pentru colaborare şi buna  organizare a acestei vizite, dnei Dina Colesnicenco, managerul instituţiei preşcolare  și corpului didactic pentru implicare, receptivitate, creativitate.
 
             Tatiana LAZARI, pedagog preşcolar Serviciul de asistenţă 
                                        psihopedagogică


 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Vizită de studiu în instituţia preşcolară ,, Prichindel” s. Fîrlădeni, rnul Căuşeni - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta