Harta site-ului
Ajutor
Vizită de lucru la instituţiile de cultură din raion
Vizită de lucru la instituţiile de cultură din raion

 Conform planul de activitate al Direcției cultură și turism, la 6 sptembrie 2017, specialiştii Direcţiei cultură și turism au efectuat o vizită  în platoul Ustia întru  monitorizarea  activității instituțiilor de cultură din localităţile Ustia, Holercani, Marcăuţi.
Obiectivele principale ale vizitei  au presupus:
-implimentarea şi promovarea politicii de dezvoltare a culturii ca factor primordial al păstrării şi dezvoltării identităţii naţionale;
-supravegherea promovării politicii naţionale unice în activitatea bibliotecilor din raion. În acest context  s-au verificat: programele de activitate pentru perioada ianuarie- august în special desfăşurarea activităţilor culturale, baza tehnico-materială ce ţine de reparaţii capitale şi curente ale instituţiilor, asigurarea colectivelor folclorice  cu costume populare şi a formaţiilor artistice cu instrumente muzicale, automatizarea şi informatizarea, fluctuaţia statelor de personal, achiziţii de carte pe cap de locuitor, verificarea registrelor de lucru, pregătirea  instituțiilor către sezonul rece al anului, indicații și recomandări privind oformarea unor panouri sau standuri de promovare a instituţiilor, prezența cărora este necesară în fiecare localitate, respectarea orelor de serviciu și folosirea ecusoanelor, lucrul asupra publicității, care indiscutabil demonstrează activitatea cultural-socială pe care o prestează instituțiile de cultură.
În urma discuţiei cu dna Aurelia Urîtu, primar de Ustia, s-a aflat că pentru anul 2017 s-au alocat surse financiare  considerabile la reparaţia curentă şi capitală a casei de cultură din localitate cât şi o sumă impunătoare privind achiziţiile de carte la biblioteca publică Ustia. Tot la acest capitol s-a discutat cu dl Tudor Tănase, primar de Holercani care ne-a adus la cunoştinţă că în timpul apropiat se va repara porţiunea de acoperiş deteriorată a casei de cultură şi propune drept scop, ca în timpul apropiat să înceapă lucrări de reparaţie în interiorul casei de cultură din localitate.
 Deplasările în teritoriul raionului reprezintă modul de abordare a diverselor aspecte strâns legate de activitatea de lucru și anume, comunicarea tête-à-têt, informarea și disemininarea informațiilor, propuneri și soluții de rezolvare direct la fața locului ect. 
Aceste vizite, au avut intenția spre o implicare efectivă, dar şi sporirea  receptivităţii şi responsabilităţii lucrătorilor din domeniul culturii în activitatea zi de zi, pentru depăşirea problemelor şi dificultăţilor cu care se confruntă aceştia. Vizite de acest gen, vor fi desfășurate în platoul Cocieri și platoul Coșnița.
 
                                                                          Natalia CIUDIN, specialist principal,
Direcţia cultură şi turism
 
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vizită de lucru la instituţiile de cultură din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta