Harta site-ului
Ajutor
Vizita de lucru a Viceprim-ministrului Cristina LESNIC în raionul Dubăsari
Vizita de lucru a Viceprim-ministrului Cristina LESNIC în raionul Dubăsari

Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore FILIPOV alături de Vicepreședintele dl Sergiu GRIGORIEV a primit astăzi în vizită Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, dna Cristina LESNIC și Ministrul Apărării al Republicii Moldova dl Alexandru PÎNZARI, urmare a situațiilor dificile în care la moment se află locuitorii din partea stângă a Nistrului în  contextul pandemiei noului coronavirus COVID-19.
Părțile au discutat situația actuală în Zona de securitate, în special ce ține de circulația medicilor, situația personalului din școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului, dar și instalarea posturilor de control de către partea transnistreană pe platoul Cocieri.
La fel au fost examinate circumstanțele reținerii a doi șoferi de ambulanță ce locuiesc în Molovata Nouă, localitate situată în Zona de Securitate. Aceștia au fost reținuți sub pretextul că au încălcat regulile de circulație în timpul pandemiei de COVID-19 și condamnați la 15 zile de detenție. Șeful Inspectoratului de Poliție Dubăsari, dl Dumitru ȘIȘCANU, prezent la această întrunire, a adus la cunoștință și a oferit informația deținută în contextul reținerii acestor două persoane de către structurile de forță din regiunea transnistreană.
Un subiect îmbucurător a fost menționat- succesul implicării comune a Biroului de reintegrare și a conducerii raionului în vederea facilitării circulației între localitățile Cocieri și Molovata Nouă, situate pe malul stâng al Nistrului și localitățile de pe malul drept, unde a fost prelungit programul de activitate al feribotului ce face legătură între cele două maluri.
Tot odată au fost discutate dificultățile care au apărut pentru cetățenii raionului ce dețin cetățenie transnistreană și beneficiază de pensie pe linia transnistreană și nu pot ridica această indemnizație bănească lunară, din motivul instituirii regimului restricționat de către forțele de la Tiraspol.
Astfel s-a convenit, în regim de lucru, să fie continuat schimbul de informații și date pe subiectele monitorizate. Viceprim-ministrul pentru reintegrare dna Cristina LESNIC și Ministrul Apărării Republicii Moldova, dl Alexandru PÎNZARI, s-au declarat deschiși să reacționeze prompt și 24 de ore în 24 pentru soluționarea problemelor și dificultățile cetățenilor din raionul Dubăsari.
Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV, la rândul său a mulțumit pentru vizita întreprinsă și implicarea oficialilor în susținerea cetățenilor raionului.

 
Tatiana GHERB,
Specialist superior
Aparatul Președintelui raionului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vizita de lucru a Viceprim-ministrului Cristina LESNIC în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta