Harta site-ului
Ajutor
Vizita de lucru a dnei Maria Vrînceanu în r. Dubăsari
Vizita de lucru a dnei Maria Vrînceanu în r. Dubăsari

La data de 30.01.2015 dna Maria Vrînceanu, specialist principal învăţămîntul preşcolar ME, a vizitat grădiniţa-creşă nr.1 „Floricica” s. Coşniţa pentru a cunoaşte condiţiile create şi succesele educatorilor obţinute în urma implimentării Proiectului “Parteneriat Global pentru Educaţie”, susţinut de Ministerul  Educaţiei din RM , Banca  Mondială UNICEF , Consiliul Raional şi APL.

Dna Vrînceanu a rămas mulţumită de calitatea reparaţiei  spaţiului  pentru  grupa  creşă  (2-3 ani). Educatoarele au  creat  mediul  fizic, securizant   şi  mediul  stimulativ  de  învăţare datorită  dotărilor  cu  mobilier, echipament  de  joacă, materiale  didactice  din  cadrul  proiectului. Materialele  didactice sunt  atractive, diverse, în  limetele  vîrstei şi cu  caracter  dezvoltativ, astfel  motivîndu-i pe micuţi să se joace şi mai uşor să se acomodeze la condiiţiile noi din grădiniţă.

La fel dna Vrînceanu a avut o întîlnire cu părinţii copiilor din grupa respectivă, discutînd cu ei despre diversele modalităţi de educaţie şi instruire a copiilor de vîrstă preşcolară. Întrebările dnei M. Vrînceanu au avut scop de a vedea cum părinţii înţeleg noţiunea de „educaţie”, „educaţie parentală”,  dacă ştiu cînd începe educaţia copilului şi care este „vîrsta de aur a preşcolarului”.  Pe parcursul discuţiilor părinţii au descoperit lucruri inportante pentru ei cum ar fi: vîrsta DECELUŞILOR, importanţa organelor de simţ în dezvoltarea holistă a copiilor. Părinţii s-au implicat cu entuziasm în discuţia susţinută de dna M. Vrînceanu şi au constatat că astfel de întîlniri sînt benefice pentru toţi cei care se ocupă de educaţia copiilor.

Bacioi Natalia,
sp. înv. preşcolar

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vizita de lucru a dnei Maria Vrînceanu în r. Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta