Harta site-ului
Ajutor
Visele devin realitate
Visele devin realitate

    Vlăduț, are 3 ani, este un copil pozitiv, mereu vesel și sociabil. Părinții și bunica erau disperați din cauza problemelor de sănătate ale lui Vlăduț  și le era frică că  băițelul nu va reuși să facă primii pași și să rostească primele cuvinte.

    Băiețelul s-a născut sănătos , însă la vîrsta de 2 anisori, medicii l-au diagnosticat cu edem cerebral, comă cerebrală gr. III – IV în urma consecințelor afectării hopoxice după înec.

    La prima vizită a specialiștilor Serviciului social ”Echipă mobilă”, Vlăduț stătea nemișcat în pătucul său îngrijit. În urma intervenției realizate de către specialiștii Serviciului social ”Echipă mobilă”, familia a fost informată despre serviciile existente şi a devenit mai încrezută în faptul că copilul poate fi reabilitat..

    Totodată, specialiștii Echipei mobile au referit copilul la Centrul de reabilitare pentru copii cu handicap sever al aparatului locomotor din or. Chișinău, unde a beneficiat de servicii de reabilitare, după care  copilul a început să facă mişcări, a început să reacționeze pozitiv la stimulii din exterior și a rosti cîte un cuvînt.

   Copilul a învățat să se joace, poate manevra cu jucăriile, recunoaște persoanele și a devenit foarte vioi.

    Schimbările pozitive se datorează și implicării active a părinților, care realizează exerciţiile arătate de către asistentul medical al Echipei mobile și de către specialiștii Centrului de reabilitare și bat la ușile care se deschid pentru a-l ajuta pe Vladut.

     Recent mama copilului a fost angajată în funcția de asistent personal în cadrul Direcţiei Asistenţă socială Dubăsari, ceea ce va permite familiei să aibă un venit lunar stabil.

     Serviciul social „Echipă mobilă” din rnul Dubăsari a fost instituit cu suportul Keystone Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat pentru dezvoltarea durabilă a serviciilor comunitare pentru persoane cu dizabilităţi”, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Proiectul are drept obiectiv  acordarea suportului administrațiilor publice locale din cinci raioane (Sîngerei, Anenii Noi, Fălești, Ungheni și Dubăsari) în dezvoltarea Serviciului social „Echipă mobilă”. 

     Serviciul social “Echipă mobilă” este un serviciu social specializat destinat persoanelor cu dizabilităţi, care oferă asistenţă socială şi suport la domiciliu beneficiarilor, în baza nevoilor acestora. Scopul este de a îmbunătăţi calitatea vieţii beneficiarului prin servicii de consiliere, recuperare şi reabilitarea psihosocială.  Echipa mobilă acordă servicii pentru 25 copii/tineri cu dizabilităţi şi familiilor acestora.  

Gațcan Cristina

Șef Serviciul social ”Echipă mobilă”

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Visele devin realitate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta