Harta site-ului
Ajutor
Viceprim-ministrul pentru reintegrare în vizită de lucru în raionul Dubăsari
Viceprim-ministrul pentru reintegrare în vizită de lucru în raionul Dubăsari

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Alexandru Flenchea a efectuat la data de 13 decembrie curent, o vizită de lucru în raionul Dubăsari. Dl Alexandru Flenchea, însoțit de reprezentanți ai Biroului pentru Reintegrare a avut 2 întruniri de lucru în satele Coșnița și  Cocieri. La întâlnirile date au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, agenți economici, conducători și reprezentanți ai serviciilor desconcentrate și descentralizate din teritoriul raionului Dubăsari, locuitori ai raionului.
 „Sunt pentru prima dată în raionul Dubăsari în actuala mea calitate, dar pe departe nu e prima mea vizită aici. Cunosc localitățile raionului și problemele cu care se confruntă. Vreau să vă propun ca azi să discutăm soluțiile pe care Guvernul vrea să le propună pentru soluționarea acestor probleme,” a declarat Alexandru Flenchea la începutul întâlnirii.
Conducerea raionului Dubăsari a salutat prezența Viceprim-mistrului și a colegilor săi în raionul Dubăsari. Dl Grigore Filipov, Președintele raionului, a accentuat impactul pozitiv al vizitei date cât și necesitățile, problemele apărute în teritoriul raionului Dubăsari,al cărui amplasare este una specifică, în zona de securitate.
În cadrul vizitei au fost prezentate proiectele și perspectivele de dezvoltare ale raionului, fiind solicitată de la reprezentanții administrațiilor publice locale. Totodată, agenții economici, cetățenii prezenți la ședințele de lucru organizate s-au expus opinia asupra problemelor cu care se confruntă nemijlocit locuitorii din zonă.
O altă temă de discuţii a vizat îmbunătățirea calității vieții prin susținerea activității agenților economici din raion, în special a întreprinderilor mici și mijlocii, precum și îmbunătățirea sistemului educațional și oferirea mai multor facilități pentru tineri, sporirea accesului la o gamă largă de servicii sociale, dezvoltarea infrastructurii locale etc.
De asemenea, au fost examinate oportunitățile de identificare a unor soluții pentru o dezvoltare economică durabilă în localitățile raionului.
Printre principalele probleme somate de către participanții la ședințele date se referă la libera circulație a cetățenilor, transportului de mărfuri prin posturile neconstituționale ale Transnistriei, posturile vamale interne, cât și lipsa cadrelor medicale pentru asigurarea eficientă a cetățenilor și necesității fluxului major de cerări venite nu doar din partea locuitorilor raionului Dubăsari dar și a celor din regiunea transnistreană. La adresa și audierea multiplelor probleme, dl Vicepri-ministru a asigurat că toate sesizările parvenite vor fi sistematizate, pentru ca ulterior să fie soluționate.
Marina LUPAȘCO,
Redactor-șef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Viceprim-ministrul pentru reintegrare în vizită de lucru în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta