Harta site-ului
Ajutor
Viceprim-ministrul pentru reintegrare dl Oleg SEREBRIAN în vizită de lucru în raionul Dubăsari
Viceprim-ministrul pentru reintegrare dl Oleg SEREBRIAN în vizită de lucru în raionul Dubăsari

În ultima perioadă îngrijorarea comunității locale față de acțiunile ilegale ale Tiraspolului de a impune noi restricții în calea liberei circulații a cetățenilor și bunurilor, cât și instituirea unor măsuri ce vor crea impedimente în continuitatea activității agenților economici ce prelucrează terenurile de după traseu, sunt subiecte abordate atât de structurile locale cât și cele centrale.
Prioritățile politicii guvernamentale de reintegrare a țării, un subiect persistent pe agendele de lucru ale structurilor de resort, dar și alte teme de interes pentru populația și mediul de afaceri din raionul Dubăsari au constituit temei de abordare în cadrul vizitei în teritoriul raionului Dubăsari a viceprim-ministrului pentru reintegrare dl Oleg SEREBRIAN.
Președintele raionului Dubăsari, dl Sergiu GRIGORIEV a salutat prezența oficialilor în teritoriu, menționând disponibilitatea întru susținerea agenților economici. Totodată, conducerea raionului a îndemnat prezența spre un dialog echitabil și constructiv pe marginea subiectelor ce urmează a fi discutate, prin propuneri concrete ce vor facilita activitatea de mai departe a părților implicate.
În debutul ședinței au fost analizate subiectele referitor la accesul liber la prelucrarea terenurilor amplasate după traseu, cât și punerea în aplicație a Ligislației Republicii Moldova (Legea 39 privind instituirea unor măsuri suplimentare de susținere a activității de întreprinzător desfășurate în localitățile din stânga Nistrului, Hotărârea nr. 639 din 05.06.2006 cu privire la aprobarea unor regulamente și Hotărârea nr. 567 din 21.05.2007 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de compensare a veniturilor bugetelor locale…).
Viceprim-ministrul pentru reintegrare dl Oleg Serebrian a menționat determinarea autorităților de a veni cu măsuri de sprijin pentru agenții economici la necesitate, în cazul în care autoritățile neconstituționale vor recurge la intenția de a impune proprietarii și persoanele ce prelucrează terenuri cu destinație agricolă din raionul Dubăsari la așa-numite plăți vamale cu caracter ilegal.
S-a convenit asupra necesității menținerii unui dialog constant pentru identificarea unor soluții la problemele semnalate.
Aflându-se în vizită în platoul Coșnița, conducerea raionului Dubăsari de comun cu oficialii Biroului pentru reintegrare a țării și reprezentanți ai altor structuri de stat au vizitat Liceele teoretice „Ion Creangă” din s. Coșnița, care au fost beneficiari ai proiectului de renovare a blocului alimentar și Doroțcaia unde de asemenea, cu susținerea financiară a Biroului prin Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023, a fost renovată și modernizată cantina școlară.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Viceprim-ministrul pentru reintegrare dl Oleg SEREBRIAN în vizită de lucru în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta