Harta site-ului
Ajutor
Vicepreședintele raionului Dubăsari a avut întrevedere cu fermierii din raion
Vicepreședintele raionului Dubăsari a avut întrevedere cu fermierii din raion

În ultima perioadă, se atestă o actualizare vehiculatorie a unor informații publicate în surse informaționale din regiunea transnistreană privind intenția de a impune proprietarii și persoanele ce prelucrează terenuri cu destinație agricolă din raionul Dubăsari la așa-numite plăți vamale cu caracter ilegal. Întrebarea dată dar și alte subiecte vitale ce vizează accesul liber al agenților economici pentru prelucrarea terenurilor, activitatea șomerilor cu statut special au fost abordate de către vicepreședintele raionului Dubăsari, responsabil de domeniul agricol dl Alexandru REUL. Atât Secția agricultură și cadastru din cadrul Consiliului raional Dubăsari cât și agenții economici prezenți la întrunire, s-au expus asupra subiectelor puse în discuție. Menționăm, că Biroul politici de reintegrare, a abordat subiectul la recenta reuniune în format 1+1 de la Tiraspol.
Totodată, conform informațiilor expuse de Birou, reprezentantul politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană de la Tiraspol a fost sesizat repetat, în scris, îndată după apariția acestei informații, cu solicitarea clarificării în termen restrâns a poziției pe acest subiect. Chișinăul îndeamnă Tiraspolul să renunțe la orice acțiuni cu caracter restrictiv ce vor limita libera trecere către terenurile agricole din raionul Dubăsari, amplasate după traseul Tiraspol-Camenca, acțiune ce nu va conduce decât la creșterea tensiunilor dintre cele două maluri.
În cadrul întrunirii un alt subiect de importanță majoră pentru agenții economici ce prelucrează terenurile de după traseu s-a referit la transportarea produselor agricole și trecerea tehnicii. La moment, 15 agenți economici din comunele Cocieri, Molovata Nouă, Coșnița și Doroțcaia din raionul Dubăsari au stocate în depozite producții cerealiere, aflate după traseul Tiraspol-Camenca.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Vicepreședintele raionului Dubăsari a avut întrevedere cu fermierii din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta