Harta site-ului
Ajutor
Viceministrul TIC în raionul Dubăsari
Viceministrul TIC în raionul Dubăsari

Proiectele promovate și implementate de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor au fost prezentate în cadrul vizitei de lucru a membrului Guvernului organizată conform programului privind întâlnirile cu reprezentanții administrației publice locale și desfăşurarea audiența cetățenilor în teritoriu.
În cadrul discuțiilor cu reprezentanții raionului Dubăsari, viceministrul Vitalie CIOLAC a informat despre proiectele promovate de către MTIC, care au ca scop îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldovei și crearea mediului prielnic pentru dezvoltarea sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor. De asemenea, a menţionat Strategia națională Moldova Digitală 2020 ca unul din principalele documente elaborate de către MTIC, care prevede dezvoltarea societății informaționale prin prisma a 3 piloni de bază: infrastructură şi acces; conţinut digital şi servicii electronice; capacităţi şi utilizare.
Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI cît şi audienţa au abordat probleme ce ţin de restricţiile impuse de autorităţile transnistrene la prelucrarea terenurilor după traseul Rîbniţa – Tiraspol şi impactul negativ al acestora asupra vieţii locuitorilor din stînga Nistrului, subvenţionarea acestora; preţurile exagerate ale serviciilor notariale şi cadastrale; stabilirea domeniilor de responsabilităţi ale prestatorilor de servicii ANRE; birocraţia cu care se confruntă populaţia zi de zi la prestarea serviciilor de către unele instituţii publice; accesibilitatea la serviciile prestatorilor de telecomunicaţii.
Dl Ciolac a menţionat că toate problemele vor fi examinate minuţios şi vor fi transmise conform competenţelor cu informarea ulterioară a autorităţilor publice locale.
În același timp, dna Ludmila CORCEAC, vicepreşedintele ÎS „Poşta Moldovei” a informat despre Proiectul de lege privind crearea parcurilor în industria tehnologiei informației, tranziția la televiziunea digitală terestră, precum și modernizarea și diversificarea spectrului de servicii prestate de către ÎS ”Poșta Moldovei”.
Întrevederea a avut loc la data de 19 aprilie curent, în incinta Consiliului raional Dubăsari, sala mare de şedinţe, unde au participat unii conducători ai serviciilor raionale şi primari ai localităţilor din teritoriu .
Alexandra VATAV,
specialist principal în administraţie publică
.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Viceministrul TIC în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta