Harta site-ului
Ajutor
Veteranii din domeniul agriculturii nu sînt uitaţi
Veteranii din domeniul agriculturii nu sînt uitaţi

 
 În cadrul petrecerii sărbătorii raionale „Ziua lucrătorului din agricultutră şi industria prelucrătoare” organizată pe data de 22 noiembrie 2013, o parte din veteranii muncii, pentru muncă rodnică şi îndelungată în domeniu, depusă pe parcursul anilor, au fost menţionaţi cu Diploma de onoare a Consiliului raional Dubăsari şi un ajutor material în formă bănească. Majoritatea celor care au fost invitaţi au luat parte la sărbătoare. Din păcate, timpul este nemilos cu noi toţi şi din acest motiv o parte din veteranii care erau aşteptaţi la manifestaţia noastră, din pricina vîrstei şi a problemelor cu starea sănătăţii, nu au avut posibilitatea să se deplaseze. 
  De aceea s-a primit hotărîrea ca aceştia să fie vizitaţi la domiciliu, pentru a le fi înmînate  Diploma de onoare a Consiliului raional  şi ajutorul material. Pe data de 29 noiembrie 2013 colaboratorii Direcţiei agricultură şi cadastru au fost în vizită la dna Vera Dorul, locuitoare a comunei Corjova. Doamna Vera, la vîrsta înaintată de 85 ani, a povestit multe întîmplări din viaţa îndelungată – cum a primit înalta distincţie de Erou al Muncii Socialiste, la vîrsta de doar 19 ani; cum a participat, în cadrul unei delegaţii din Moldova, la întrunirea de la Moscova şi l-a felicitat personal pe I. Stalin cu ocazia zilei de naştere şi încă multe alte.
 
De asemenea, colaboratorii Direcţiei au vizitat şi doi veterani ai muncii din satul Doroţcaia, care la fel nu au avut posibilitatea să se deplaseze la sărbătoarea agricultorilor, şi anume, Galiţ Timofei, fostul conducător al colhozului „Kirov” şi Ion Bacioi, fost lucrător în colhozul din această localitate.
  Aceste persoane au mulţumit mult conducerii raionului Dubăsari pentru atenţia acordată şi pentru faptul că oamenii care au făurit belşugul pe aceste meleaguri nu sînt daţi uitării, mai ales în timpurile grele în care trăim acuma. La rîndul nostru, le-am dorit acestor veterani multă sănătate şi să ne întîlnim şi anul viitor, să ne viziteze la sărbătoarea agricultorilor din raion.


Tatiana Bulat, Valeriu Popuşoi,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Veteranii din domeniul agriculturii nu sînt uitaţi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta