Harta site-ului
Ajutor
Vă invităm la prima expoziţie a iniţiativelor de tineret din raionul Dubăsari
Vă invităm la prima expoziţie a iniţiativelor de tineret din raionul Dubăsari

Asociaţia obştească „Indigo” are deosebita plăcere de a anunţa lansarea expoziţiei publice a Iniţiativelor Locale realizate în cadrul proiectului „Tineri Abilitaţi” în raionul Dubăsari pe perioada anului 2013-2014.

Expoziţia va fi desfăşurată la data de 04.11.2014 în incinta liceului teoretic „Ion Creangă” din s. Coşniţa, str. Păcii nr.45 cu începere de la ora 14.30. Accesul este liber pentru toţi doritorii de a face cunoştinţă cu rezultatele tinerilor din raionul DUbăsari.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate acţiunile întreprinse de echipa de proiect şi cele peste 20 grupe de iniţiativă din localităţile raionului Dubăsari.

Cu acest prilej ţinem să remarcăm importanţa răspîndirii mesajului despre pregătirea, disponibilitatea şi dorinţa societăţii civile din raionul Dubăsari pentru schimbarea spre bine, o continuă dezvoltare şi promovare a celor mai bune valori general umane.

Aducem aminte că proiectul „Tineri Abilitaţi” este implementat de către „Societatea pentru Educaţie Malopolska” din Polonia în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Indigo”, Consiliul raional Dubăsari, Asociaţia „Tinerii din Stînga Nistrului” şi Centrul pentru Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului.

Realizat cu suportul financiar al „Solidarity Fund”, Polonia în cadrul programului „Sprijin pentru Democraţie 2013” acest proiect are ca scop dezvoltarea abilităţilor de lider în rîndul tinerilor din regiunile rurale din estul Republicii Moldova, promovarea bunei guvernări şi transparenţei APL-lor conform principiilor democratice şi standardelor Uniunii Europene precum şi să susţină iniţiativele locale de dezvoltare comunitară ale sectorului non-guvernamental.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 130000 EUR, surse financiare acordate cu generozitate de Republica Polonă pe parcursul celor 2 ani de implementare a acestuia.

Coordonatori de proiect: Alicja Derkowska – MTO, Gafeli Alexei – AO Indigo, Andrei Hîncu – CCIDO.

Acţiunile întreprinse în cadrul proiectului au fost îndreptate spre atingerea următoarelor obiective specifice:

  1. Creșterea participării active a cetățenilor la viaţa publică.
  2. Promovarea metodelor unei bune guvernări și a transparenței în administrația publică locală, în conformitate principiile democratice și standardele Uniunii Europene.
  3. Consolidarea abilităților de leadership ale tinerilor din zonele rurale din estul Republicii Moldova.
  4. Sprijinirea inițiativelor locale pentru dezvoltarea comunității locale și dezvoltarea sectorului al treilea.
  5. Dezvoltarea unor noi forme de comunicare cu ajutorul tehnologiilor informaționale.
  6. Familiarizarea cetăţenilor raioanelor Dubăsari şi Ialoveni cu rolul și activitățile desfășurate de organizaţiile obşteşti din Polonia.

Un rol important în atingerea acestui rezultat l-a avut asistenţa metodologică acordată de Centrul de Informare pentru Autorităţile Locale din Moldova (CIAL) prin intermediul căruia a AO „INDIGO” a reuşit să stabilească relaţii de parteneriat cu organizaţia poloneză “Societatea pentru educație Malopolska”, deoarece una din condiţiile programului de finanţare a fost ca propunerea să fie depusă obligatoriu de o organizaţie din Polonia.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vă invităm la prima expoziţie a iniţiativelor de tineret din raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta