Harta site-ului
Ajutor
Utilizarea energiei renovabile - exemple de urmat din raionul Dubăsari
Utilizarea energiei renovabile - exemple de urmat din raionul Dubăsari

La data de 31 octombrie a avut loc recepţia lucrărilor de instalare a sistemei de încălzire a apei pe baza energiei renovabile. Sistema de încălzire a apei pe baza panourilor solare din tuburi vidate a fost instalată la grădiniţa din satul Molovata. E de remarcat faptul că în raionul Dubăsari aceasta este prima sistemă de utilizare a energiei renovabile la care este conectată o instituţie publică.
Evenimentul dat este posibil graţie proiectului implementat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova din suportul financiar oferit de Uniunea Europeană în valoare de 20 000 dolari SUA.
Cele 6 secţii de panouri solare din tuburi vidate încălzesc 500 de litri de apă colectate într-un rezervor special instalat, pînă la temperatura de 700C. Apa respectivă deşi este potabilă la moment se utilizează exclusiv în scopuri menajere.
Proiectul respectiv a permis diminuarea costurilor pentru energia electrică şi gaz natural.
Consultantul pe probleme tehnice din partea FISM a remarcat faptul că în cazul recepţiei lucrărilor respective la Molovata din punct de vedere tehnic practic nu există careva abateri.
Primarul satului Molovata, Dl Serafim Bejenari a ţinut să mulţumească Fondului de Investiţii Sociale şi grupului de implementare condus Dna. Lidia Bejenari pentru o bună conlucrare şi efortul depus întru realizarea cu succes a obiectivelor proiectului.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Utilizarea energiei renovabile - exemple de urmat din raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta