Harta site-ului
Ajutor
Țurțurii pot provoca consecințe grave
Țurțurii pot provoca consecințe grave

Urmare a căderii precipitaţiilor abundente, căzute în perioada 10-11 ianuarie 2019, inclusiv pe acoperişurile şi în curţile clădirilor de menire socială (şcoli, grădiniţe, instituţii medicale, aziluri etc), s-a format un strat gros de zăpadă, care limitează accesul la edificii şi pune în pericol siguranţa cetăţenilor, iar sub streşinile clădirilor au început să apară ţurţuri şi desprinderea lor prezintă pericol pentru trecători. Cele mai periculoase zone sunt trotuarele din faţa clădirilor.
În acest context, pentru a evita consecinţele căderii ţurţurilor, Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari atenţionează cetăţenii:
- să fie mai prudenţi în timpul deplasării pe lângă acoperişele clădirilor (şcolilor, grădiniţelor, instituţiilor medicale, aziluri etc), caselor sau balcoanelor;
- să nu parcheze automobilele în preajma clădirilor;
- să nu permiteţi copiilor să se joace sub streşinile clădirilor. 
De asemenea, trebuie să fiţi foarte atenţi pe unde mergeţi şi să vă uitaţi la streşinile clădirilor, deoarece un ţurţur, care loveşte direct în cap o persoană, îi poate provoca acestuia consecinţe grave.
În această circumstanţă Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari, dar și autoritățile îndeamnă oamenii, serviciile comunale, dar și responsabilii instituțiilor publice și private să îndepărteze zăpada şi ţurţurii de pe marginea locuințelor și clădirilor. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic 112. 
 
Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Țurțurii pot provoca consecințe grave - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta