Harta site-ului
Ajutor
Unite și active în beneficiul comunităților locale
Unite și active în beneficiul comunităților locale

Astăzi  5 Decembrie, la Institutul Muncii din orașul Chișinău, a fost organizată Conferința anuală a Rețelei Femeilor din cadrul CALM cu genericul ”UNITE ȘI ACTIVE ÎN BENEFICIUL COMUNITĂȚILOR LOCALE”, unde au fost invitate primărițele care sunt la primul mandat  și primarele membre a consiliului de administrare.  La deschiderea evenimentului a fost invitat și dl Grigore POLICINSCHI, Președintele raionului Dubăsari, care este totodată și Vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). De asemenea invitați de onoare au fost deputații în Parlamentul Republicii Moldova Elena BODNARENCO, Maria CRĂCIUN, Aliona GOȚA, dar și directorul executiv CALM, dl  Viorel FURDUI  și dna  Svetlana ANDRIEȘ, manager Programul ONU ”Femeile în Politică”.
În cadrul deschiderii evenimentului, unde cuvânt de salut a luat dna Tatiana BADAN, Președinta CALM, au fost felicitate și încurajate doamnele primărițe care sunt la primul mandat, au fost menționate greutățile și dificultățile cu care se confruntă aleșii locali în activitatea lor de zi cu zi în administrația pulblică locală.
Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI, care personal a îndeplinit două mandate succesive la funcția de Primar al satului Doroțcaia, ulterior fiind ales la funcția de Președinte al raionului Dubăsari, a transmis tuturor invitaților cele mai sincere felicitări cu ocazia acestei frumoase măsuri de promovare a femeilor în politică, și a subliniat că acest program este și merită de a fi promovat în continuare, în special în aceste timpuri foarte grele de lupte politice, unde trebuie să ai curaj. Aici, dumnealui a ținut neapărat să atragă atenția că, în ultima perioadă de timp în cadrul Autorităților locale de nivelul unu și nivelul doi activează tot mai multe doamne, undeva 65% din executiv, ceea ce înseamnă că doamnele lucrează cu o responsabilitate mai sporită și avem parte de realizări frumoase. Totodată Președintele a mulțumit organizatorilor pentru această măsură, în cadrul căreia este posibilă consolidarea femeilor prin această rețea, unde este promovată o comunicare directă între aleșii locali, nu numai primari și primărițe, dar și președinți și vicepreședinți de raioane, și a subliniat că ”doamnele sunt promotorul păcii și al stabilității pe pământ”, ceea ce le oferă dreptul la un loc de cinste în viața politică a țării.
 
 
Tatiana GHERB,
Administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Unite și active în beneficiul comunităților locale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta