Harta site-ului
Ajutor
Un succes remarcabil în dezvoltarea asistenței sociale în raionul Dubăsari
Un succes remarcabil în dezvoltarea asistenței sociale în raionul Dubăsari

Asistentul social comunitar este cel mai important actor în asistența socială la nivel local. El este persoana care trebuie să cunoască toată comunitatea, toți beneficiarii și necesitățile acestora, precum și să intervină cu o evaluare promtă și cu un prim ajutor într-o situație critică cu care se confruntă un copil sau un adult.
Crearea serviciului de asistență socială comunitară este unul din cele mai mari succese în dezvoltarea asistenței sociale în raionul Dubăsari, asistentul social este veriga de bază între beneficiar și sistemul de asistență socială. Într-o comunitate acest specialist acoperă necesitățile tuturor categoriilor sociale, de la mic la mare, persoanele cu dizabilități, cele cu venituri mici.
În prezent în raionul Dubăsari sunt angajați 11 asistenți sociali, care sunt instruiți lunar conform standardelor existente in domeniul social, de către specialiștii Direcției si anual de către Ministerul Muncii Protectiei Sociale și Familiei. Dintre ei un șef de serviciu, care periodic se întrunesc in ateliere de lucru, cu scop instructiv.
Asistenții sociali comunitari activează conform regulamentului serviciului dat și a fișei de post aprobată de către șeful Direcției.
Activitatea lor constă în realizarea politicii sociale în teritoriu prin acordarea asistenței sociale persoanelor social defavorizate. În cazul în care situatia beneficiarului necesită interventie complexă, asistentul social comunitar referă cazul spre servicii sociale specializate.
Referirea beneficiarului este coordonată și realizată prin intermediul Șefului Serviciului de asistentă socială comunitară, prestarea asistenței în cazuri de urgentă în cadrul Serviciului de asistentă socială comunitară sau în cadrul serviciilor sociale specializate, inainte sau concomitent cu efectuarea evaluarii beneficiarului.

Șef Serviciu asistență socială comunitară
Olga Vascan

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un succes remarcabil în dezvoltarea asistenței sociale în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta