Harta site-ului
Ajutor
Un seminar raional excelent de motivare a elevilor spre o educaţie de calitate în Gimnaziul Roghi
Un seminar raional excelent de motivare a elevilor spre o educaţie de calitate în Gimnaziul Roghi

Conform planului de activitate al Direcţiei învăţământ general Dubăsari, la data de 18 aprilie 2019, în incinta Gimnaziului Roghi, s-a desfăşurat seminarul teoretico-practic cu profesorii de biologie. Seminarul cu subiectul: „Stimularea creativităţii la elevi prin metode interactive de predare a orelor de biologie”   s-a realizat conform programului de lucru în câteva etape.
În prima parte a seminarului cadrele didactice au fost informate despre agenda de lucru, şi au mers la o lecţie publică de biologie desfăşurată în clasa a VII-a, de către profesoara Rotari Ana cu cea mai bogată  experienţă de lucru în domeniul pedagogic. Doamna a organizat o lecţie model cu TIC-ul de tipul recapitulării materialului la modulul „Sisteme vitale”, unde a utilizat diverse metode interactive care le-a combinat iscusit cu cele tradiţionale de lucru cu elevii precum, comentariul imaginii de pe ecran, descrierea sistemelor vitale ale omului după mulaje, identificarea organelor vitale, localizarea şi descierea lor după conţinut şi funcţie, jocul de rol etc. 
La etapa evaluării, aceştea au fost apreciaţi cu note de zece, nouă şi opt. În urma analizei activităţii, toţi profesorii din raion au apreciat lecţia publică de biologie prezentată de doamna Rotari cu calificativul „foarte bine”. 
În continuare cadrele didactice de biologie au fost invitaţi la o activitate extracurriculară, organizată de doamna Casianov Galina cu subiectul: „Pentru Ţară pentru Neam”. La această activitate au fost prezentate cântece, dansuri şi poezii închinate domnilor profesori.
După această activitate, profesorii de biologie au rămas încântaţi despre cele văzute, deoarece s-au prezentat pe scenă majoritatea elevilor de la centrul comunitar, până la clasa a IX-a gimnazială.
Prin aceste activităţi elevilor li se promovează o educaţie deosebită în ceea ce priveşte importanţa valorilor naţionale în dezvoltarea armonioasă a copilului.
Seminarul a finisat cu atelierul de lucru unde, responsabilul de biologie, domnul Rozneriţa Nicolae a pus spre discuţie importanţa utilizării metodelor interactive la orele de biologie şi motivarea elevilor prin desfăşurarea lecţiilor inter- şi transdisciplinare. La fel s-a pus accent pe organizarea şi desfăşurarea calitativă a seminarelor metodice de instruire a cadrelor didactice şi organizarea excursiilor tematice în localităţile raionului Dubăsari.
 
 
 Nicolae ROZNERIŢA,
Metodist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Un seminar raional excelent de motivare a elevilor spre o educaţie de calitate în Gimnaziul Roghi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta