Harta site-ului
Ajutor
Un seminar cu abordări practice şi transdisciplinare
Un seminar cu abordări practice şi transdisciplinare

  În conformitate cu planul DÎG Dubăsari pentru anul de studii 2017-2018 şi în vederea asigurării cadrului acţional de organizare şi desfăşurare a procesului educaţional la orele de biologie şi lucrului extraşcolar, în incinta L.T. „Vlad Ioviţă” Cocieri,  la data de 08 februarie 2018, s-a desfăşurat cu succes seminarul teoretico-practic cu profesorii de biologie cu subiectul: Utilizarea Manualului de biologie-ca instrument de bază în formarea şi evaluarea competenţelor specifice la lucrările practice şi de laborator în cadrul  orelor de biologie dirijat de specialistul-coordonator, metodist la Secţia management al curriculumului şi formare profesională continuă, Rozneriţa Nicolae. În cadrul seminarului conform agendei s-a organizat un atelier de lucru cu privire la evaluarea instrumentelor, documentelor curriculare şcolare şi familiarizarea cadrelor didactice cu documentele de bază aprobate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
La fel, s-a pus la discuţii metodologia privind repartizarea timpului de muncă  a personalului didactic din instituţiile de învăţământ general.
La a doua etapă a fost demonstrată o oră  publică de biologie, de către profesoara Sajin Raisa, un-„Master-klass” privind desfăşurarea lucrării practice în clasa a VII-a cu subiectul „Reproducerea la plante”. Lecţia a fost organizată la un nivel didactic înalt şi apreciată cu calificativul excelent de toţi profesorii de biologie. S-a finisat seminarul cu prezentarea priorităţilor Ministerului Educaţiei, Culturii şi  Cercetării pentru anii 2018-2020 şi indicaţiilor cu referire la desfăşurarea olimpiadei raionale, ediţia 2018.
Misiunea profesorului e de-a mânui cu dibăcie arme spirituale, alimentând gândirea prin comunicare  şi observaţie legate de Natură şi Educaţie care împreună sporesc satisfacţia sufletească umană şi dezvoltă abilităţi practice de cercetare pe tot parcursul vieţii.
DÎG Dubăsari salută buna organizare şi desfăşurare a seminarului cu profesorii de biologie  şi vine cu mulţumire şi respect faţă de  administraţie şi colectivul de profesori din liceul teoretic „Vlad Ioviţă” Cocieri.
Nicolae ROZNERIȚA, specialist-coordonator, metodist
Direcţia învăţământ general

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Un seminar cu abordări practice şi transdisciplinare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta