Harta site-ului
Ajutor
Un nou început de an şcolar
Un nou început de an şcolar

În instituţiile de învăţămînt  din r-ul Dubăsari la data de 2 septembrie a răsunat  primul clopoţel. Copiii de toate vîrstele s-au adunat în faţa şcolii pentru a începe un nou an şcolar. Plini de emoţii au stat cuminţi lîngă profesori şi părinţi pînă nu şi-au ocupat locurile în băncile uitate de-o vară. Careul solemn dedicat primului sunet a fost un nou început pentru întreg public, o lecţie plină de urări de succes din partea oaspeţilor de onoare dar şi din partea conducerii liceului. Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi care a onorat cu prezenţa sa elevii Liceului Teoretic ,,Ion Creangă” din s. Coşniţa, în discursul său a felicitat copiii, părinţii şi întreg cadrul didactic cu începutul anului de învăţămînt. ,,Stimate domn director, părinţi, profesori, copii, tineri din cadrul liceului, din numele Consiliului raional Dubăsari, vreau să vă aduc cele mai sincere felicitări cu începutul anului şcolar 2013-2014. Dragi părinţi, să fiţi asiguraţi că copiii dumneavoastră vor avea un an cu susţinerea totală din partea noastră. Cea mai importantă zi este pentru copilaşii care astăzi sunt pentru prima dată în clasa I. Eu sunt convins că anume pentru ei este cea mai mare sărbătoare, pentru dumneavoastră dragi părinţi, pentru că noi toţi am trecut aceste emoţii, noi toţi am trecut aceşti ani. Şi anume ei merită aplauzele noastre comune ca ei să se simtă cît mai bine în şcoală şi să ne bucure pe noi toţi. Un an bun de şcoală pentru noi toţi”. Directorul LiceuluiTeoretic,,IonCreangă” Tudor Verlan, a urat tuturor succese şi realizări frumoase atît pentru copii şi părinţi cît şi profesorilor în activitatea lor profesională. La serbarea primului sunet copiii au avut parte de clipe plăcute trăite alături de colegii care în perioada de vacanţă s-au aflat în locuri diferite.

De asemenea, dl Grigore Policinschi a ţinut să aibă o întrevedere aparte cu viitorii absolvenţi. În discursul său dumnealui a menţionat că este prima întîlnire cu liceenii şi că nu va fi ultima, se vor fi întîlni minimum de 4 ori cu fiecare clasă înainte de orice vacanţă. Această întrevedere a avut ca scop apropierea elevilor de conducerea raionului, ,,Vreau cel mai mult să vă fiu coleg, prieten dar vă rog şi pe voi să demonstraţi această dorinţă reciprocă”. Li s-a cerut viitorilor absolvenţi să-şi asume o responsabilitate enormă faţă de studii, de comportamentul pe care îl au în timpul lecţiilor dar şi în afara lor. Punctul forte pe care l-a atins Preşedintele a fost implicarea activă a elevilor în activităţile extraşcolare, comunale, raionale şi republicane. ,,Îmi doresc foarte mult ca cel mai mare liceu din raionul Dubăsari să fie primul, cel mai bun şi sper că vom reuşi să schimbăm situaţia în una mai bună”. Cu un mesaj de mulţumire din partea tuturor elevilor a venit Vlada Pasat eleva clasei a XII-a care a accentuat lupta Preşedintelui pentru interesul şi pentru susţinerea tinerilor şi a mulţumit călduros pentru atenţia deosebită care a avut-o tot timpul conducerea raionului Dubăsari. Această întrunire de interes comun îşi va demonstra roadele în viitor deoarece uşor se poate face o analiză şi se pot găsi posibile căi de a-i ajuta pe tineri. Preşedintele raionului Dubăsari a urat succes tinerilor şi să nu le lipsească respectul unul faţă de celălalt. ,,Succese nouă tuturor, anul acesta să ne dea cît mai multe speranţe şi vise realizate”.
Toate instituţiile de învăţămînt la primul sunet s-au bucurat de prezenţa colaboratorilor Consiliului raional Dubăsari şi anume:
Vicepreşedintele raionului Maria Jimbei - Gimnaziul Pîrîta
Vicepreşedintele raionului Raisa Spinovschi - Liceul teoretic ,,Ştefan cel Mare” din s. Molovata Veche.
Secretarul Consiliului raional Valeriu Berzan - Liceul teoretic Holercani
Larisa Brăduceanu şef  DÎTS - Gimnaziul Pohrebea.
Lilia Stratenco, redactor

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un nou început de an şcolar - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta