Harta site-ului
Ajutor
Un mediu curat este plăcut tuturor oamenilor
Un mediu curat este plăcut tuturor oamenilor

Pe data de 23 iulie curent, Consiliul local de tineret Coşniţa voluntar a dat start marşului ecologic pe malul rîului Nistru. Dotaţi cu manuşi, saci de gunoi şi dorinţa de a revedea iarba verde ascunsă sub gunoaie, circa 13 tineri s-au implicat la colectarea deşeurilor pe o rază de 1,5 km, de unde s-au adunat timp de cîteva ore în jur la 10 saci de gunoi. Acesta a fost apoi transportat la Rampa centrală de colectarea deşeurilor cu două automobile. Scopul respectivei măsuri este o alarmă, pentru a atenţiona importanţa unui mediu curat. Un punct pozitiv este faptul că de această dată s-au găsit mai puţine gunoaie decît anul trecut pe aceeaşi distanţă.  Este un brit de constatare că oamenii au început să arunce din ce în ce mai puţine resturi după odină pe malul Nistrului.
Gunoiul nu dispare pur şi simplu, nu se evaporează după un timp, ci din contra rămîne şi se înmulţeşte. Dacă nu ştim să gestionăm gunoiul se vor umple satele şi spaţiile verzi de resturile noastre. Nistrul este zona de odihnă a tuturor locuitorilor raionului Dubăsari. Noi ne mîndrim cu el şi vrem să-l ocrotim. Malul bătrînului Nistru, adesea, este pătat cu resturile oaspeţilor lui. Venim, ne odihnim, îl admirăm şi ca rezultat îl murdărim. Nimeni şi nimic nu este perfect, starea mediului depinde de noi, dar să nu uităm că în cea mai mare măsură noi depindem de el. Viaţa este apa şi pămîntul, ecologia este o măsură de menţinere în curăţenie totul ce înseamnă viaţă.
De ce este greu să-ţi strîngi propriile resturi? Nu este mai ruşinos ca alţii să strîngă din urma leneviei tale, sau preferi să rîzi de hărnicia lor?
E timpul să avem conştiinţă.
Dacă fiecare om contribuie cu o picătură, se face primăvara.

Olga Ţurcan, sp. principal în domeniul tineretLasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un mediu curat este plăcut tuturor oamenilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta