Harta site-ului
Ajutor
Un locuitor din Molovata Nouă agresat de un pacificator
Un locuitor din Molovata Nouă agresat de un pacificator

Un locuitor al satului Molovata Nouă, veteran al războiului de pe Nistru, a fost agresat, în seara de luni, în jurul orei 19.00, de un militar al postului de menţinere a păcii din localitate. Bărbatul, de 42 de ani susţine că pacificatorul i-ar fi reproşat că traversează prea des acest post.

Ion Pahomi, locuitor al satului Molovata Nouă, spune că a fost atacat fără niciun motiv de militarul de la postul de menţinere a păcii. De frică, bărbatul a fugit.

"Când au început a striga la mine şi mi-au îndoit mâinile şi m-au pus cu capul la asfalt. Mi-au pus ţeava la cap şi mi-au spus că dacă mai spun ceva, îmi vor sări creierii pe asfalt. Ce puteam eu să zic? Am început a ruga şi am zis măi băieţi, ce faceţi, nu-i frumos? Şi eu le zic: daţi-mi voie să mă duc în maşină să vă aduc documentele mele. Şi când m-am suit în maşină am apăsat pedala şi am fugit de la ei", a povestit Ion Pahomi.

De la post, victima a mers la Primăria din sat pentru a cere ajutor. Acolo s-au adunat aproximativ 100 de oameni, pentru a-l susţine. Primarul Valeriu Sandu a menţionat că deseori au loc astfel de incidente.

"În faţa Primăriei au ajuns în jurul la 80-90 de oameni, care au ieşit cu cerinţa de a fi scos postul de menţinere a păcii. În ultimul timp avem multe cazuri când ei se comportă foarte brutal cu oamenii din sat", a declarat dumnealui.

La Primărie a mers şi comisarul de Dubăsari pentru a investiga cazul. Şi reprezentanţii Comisiei Unificate de Control spun că vor lua atitudine.

"Comisarul de poliţie, reprezentanţii Comandamentului militar sunt acolo şi încearcă să clarifice situaţia. Când fi clar ce s-a întâmplat, vom întreprinde măsurile respective", a comunicat Ion Leahu, membru al Comisiei Unificate de Control.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un locuitor din Molovata Nouă agresat de un pacificator - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta