Harta site-ului
Ajutor
“Un copil informat - un copil protejat”
“Un copil informat - un copil protejat”

În perioada 24 –31 mai curent, Inspectoratul de Poliție Dubăsari prin coordonare cu Direcţia Învăţămînt Tineret şi Sport, organizează campania "Un copil informat - un copil protejat”.
În cadrul acestei acţiuni, în instituțiile de învățămînt preuniversitar din raion (ciclurile primare, gimnaziale și liceale), polițiștii desfășoară sesiuni de informare a copiilor pentru sensibilizarea în parte ce ține de asigurarea siguranței personale pe parcursul vacanței de vară în cazul situațiilor de risc sau alte incidente, precum și instruirea lor privind regulile circulației rutiere și acțiunile în cazul delictelor îndreptate împotriva acestora pentru a exclude cazurile de victimizare. Astfel, la data de 28 mai curent, în incinta Liceului Teoretic ,,Ion Creangă” din com. Coşniţa s-a organizat activitatea dată întrunind elevii ciclului primar. Coordonatorul acţiunii date, de altfel, şi cel care a prezidat-o a fost Inspectorul Biroului Siguranţă Copii al Inspectoratului de poliţie Dubăsari, dl Rotaru Ruslan. Dumnealui a prezentat activitatea dată în power point, în formă de filmuleţ ceea ce a captat şi mai mult atenţia copiilor. Cu toate că copii erau puţin obosiţi au ciulit urechiuşile şi au vizionat şi au ascultat cu cea mai mare plăcere acest filmuleţ instructiv-educativ în care au fost explicate situaţiile de risc în care se pot afla copii cînd rămîn fără supraveghere odată cu sosirea vacanţei de vară.
Scopul activităţii respective este îmbunătăţirea securităţii copiilor, avînd în vedere faptul, că odată cu finisarea anului de studii diminuează supravegherea asupra acestora din partea maturilor și crește expunerea lor la riscuri sporite asupra vieții și sănătății, şi nu în ultimul rind ca copii să înţeleagă încă odată că ,,Securitatea la trafic înseamnă VIAŢĂ”!!! 

Marina Lupaşco, corespondent 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

“Un copil informat - un copil protejat” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta