Harta site-ului
Ajutor
Un arbore pentru dăinuirea noastră
Un arbore pentru dăinuirea noastră

Tradiţional, în ultima sîmbătă a lunii octombrie, în conformitate cu Decretul  Preşedintelui Republicii Moldova, nr 27 din 13.02.1995 despre instituirea Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră", pe întreg teritoriul Republicii Moldova au loc acţiuni prilejuite acestei Zile importante.
Necesitatea instituirii acesteia a survenit luînd în consideraţie situaţia ecologică alarmantă din republică, starea fondului forestier, tăierile masive şi ilegale de arbori din păduri, fîşiile de protecţie, de pe marginea drumurilor şi din parcuri şi în scopul asigurării   respectării drepturilor şi obligaţiunilor constituţionale ale cetăţenilor Republicii Moldova privind protecţia mediului înconjurător. 
În această zi Ministerul Mediului şi Agenţia “Moldsilva” asigură organele administraţiei publice locale cu cantitatea necesară de material săditor pentru populaţia  încadrată în această acţiune. 
Acțiunile din cadrul acestei campanii includ plantarea arborilor, amenajarea fîșiilor și pasajelor forestiere din preajma drumurilor și a bazinelor acvatice. Ca și în anii precedenți, Ministerul Mediului a alocat, din Fondul Ecologic Național, circa 1 milion de lei pentru procurarea puieților, care au fost repartizați pentru plantare în toate raioanele țării. 
Conform datelor deținute de către minister, în fondul forestier din subordinea Agenției „Moldsilva”, se vor sădi culturi silvice pe o suprafață de 548 hectare. Vor fi executate și lucrări ce țin de regenerarea naturală pe o suprafață de 295 hectare. Autoritățile publice locale vor planta în această zi circa 267 mii de puieți.
În timpul manifestaţiei date, vineri, pe data de 30 octombrie, conform tradiţiei stabilite de mai mulţi ani, au participat si colaboratorii Direcţiei agricultură şi cadastru din cadrul Consiliului raional Dubăsari care au plantat arbori în perimetrul terenului aferent clădirii Consiliului raional.

 

 

Valeriu Popuşoi,

Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un arbore pentru dăinuirea noastră - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta