Harta site-ului
Ajutor
Un an şcolar fără întîrzieri
Un an şcolar fără întîrzieri

Pe data de 11 septembrie curent, la solicitarea Asociaţiei Obşteşti a Părinţilor din s. Pîrîta, preşedintele raionului Dubăsari, dl Gr. Policinschi împreună cu şeful Serviciului relaţii cu publicul dra Ec. Racoveţ, a avut o întrevedere cu locuitorii satului Pîrîta, părinţii elevilor ce îşi fac studiile la liceul teoretic "I. Creangă" din c. Coşniţa. În cadrul acesteia au mai participat, primarul s.Pîrîta, dl Iurie Soltan, directorul L. T. ,,Ion Creangă”, dl Tudor Verlan,  directoarea gimnaziului Pîrîta, dna Feodora Verlan şi secretarul Consiliului local.
La întrevederea dată a fost abordată problema ce prevede asigurarea cu transport pentru cei 36 liceeni care îşi fac studiile în L.T. ,,Ion Creangă” din s. Coşniţa. Pentru a aduce anumite clarităţi în cazul dat şi a argumenta de ce este necesar de a organiza transport pentru aceşti copii, dl Tudor Verlan a accentuat că ,,timp de o săptămînă am monitorizat personal, cînd vin aceşti copii la ore. Ţin să menţionez, că ei ajung în jurul orei 9.00, aproape de sfîrşitul primei ore, astfel rămînînd în urmă cu informaţia prezentată de către profesor colegilor. De asemenea, odată cu păşirea în cabinetul unde se petrece ora, ei crează incomodităţi şi celorlalţi colegi. De aceea, am hotărît să ne adresăm împreună cu părinţii conducerii raionului”.
Dl Grigore POLICINSCHI a subliniat că ,,anul de studii 2013-2014, nu se deosebeşte de anul precedent, dar totuşi în anul care vine vom avea un buget mai slab financiar. În ceea ce priveşte capacitatea şi posibilitatea de a ajuta în cazul dat, după cum am mai menţionat şi anul trecut, guvernul alocă surse financiare pentru a organiza deplasarea copiilor doar pentru copiii din clasele gimnaziale. Dar necătînd la toate situaţiile dificile cu care ne ciocnim la moment, vom organiza deplasarea copiilor atîta timp cît vom avea şi surse financiare”.
Preşedintele raionului a asigurat că împreună cu DÎTS va găsi soluţia optimă şi începînd chiar cu 16 septembrie, acestor copiii le va fi acordată o unitate de transport pentru a merge la şcoală.
  Marina Lupaşco, redactor-şef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un an şcolar fără întîrzieri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta