Harta site-ului
Ajutor
Ultimul sunet – ziua în care elevii îşi iau rămas bun de la şcoală, de la profesori şi colegi
Ultimul sunet – ziua în care elevii îşi iau rămas bun de la şcoală, de la profesori şi colegi

Ultimul sunet a răsunat pentru toţi absolvenţii R. Moldova, tradiţional, pe data de 31 mai şi în gimnaziul din s. Pîrîta, elevii şi-au luat rămas bun de la şcoală. Aici, oaspeţi de onoare au fost: Eudochia Nicolaev, reprezentantul Consiliului raional Dubăsari, care a adus mesaje de felicitări şi urări de bine atît din partea preşedintelui r. Dubăsari, Gr. Policinschi cît şi din partea Prim-ministrului R. Moldova, Vlad Filat, şi a înmînat bursa preşedintelui raionului celor mai buni doi elevi; dl Hans Peter Haselsteiner, preşedintele concernului de Construcţie STRABAG din Austria, împreună cu cîţiva colegi de-ai săi; la fel, alături de elevi a fost şi primarul satului Pîrîta, ce a venit cu cadouri şi diplome pentru cei mai buni elevi.
      Lecţiile au rămas în urmă, cel puţin pentru o vară, iar ultimul sunet dă startul vacanţei pentru toţi cei 3497 de elevi din raionul Dubăsari. Pe unii însă (circa 383 de absolvenţi de  gimnazii şi licee), îi aşteaptă o nouă mobilizare înainte de bacalaureat si de admitere la facultăţi.
În satul Pîrîta se află o mică lume a copilăriei, ce poartă numele de „Concordia”. Este un centru de plasament pentru copii orfani şi cei din familiile social-vulnerabile. Ziua de 31 mai, pentru toţi copiii din Moldova este o mare sărbătoare, dar pentru cei din Concordia - Orăşelul Copilăriei este o sărbătoare dublă, acest fapt se datorează de fiecare dată oaspetelui dl Hans Peter Haselsteiner, preşedintele concernului de Construcţie STRABAG din Austria, dar totodată şi cea mai importantă persoană pentru  toţi copiii din COC, care  îl numesc cu dragoste „Papa Hans Peter”. Dumnealui şi de data aceasta nu a venit singur, ci cu trei însoţitori din Viena, şi a
nume dna Ilona Marschitz-Tomes, dna Ursula Simacek, dl Friewald, respectiv, au adus surprize pentru copii, celor mai buni elevi ai anilor de şcoală I-IX le-au dăruit cadouri de preţ şi diplome.
Pentru dl Hans Peter, a spus în luarea sa de cuvînt, este o mare bucurie să vadă copii fericiţi şi le-a urat tututor vacanţă placută, iar absolvenţilor multă baftă la examene.
    Fiecare localitate din raionul Dubăsari, are o instituţie de învăţămînt, unde copiii sunt educaţi şi conduşi pe calea învăţămîntului ce poartă o notă importanţă în viaţa de pretutindeni.
În raion activează 11 instituţii de învăţămînt preuniversitar, respectiv prin fiecare instituţie au trecut copii, ce în decursul vieţii au devenit mari personalităţi ai republicii noastre.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ultimul sunet – ziua în care elevii îşi iau rămas bun de la şcoală, de la profesori şi colegi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta