Harta site-ului
Ajutor
Ultimul clinchet de clopoţel pentru elevii Liceului Teoretic Doroţcaia
Ultimul clinchet de clopoţel pentru elevii Liceului Teoretic Doroţcaia

Azi încă o amintire se adună,
În buchetul ce-l vom răscoli mereu
E clinchetul de clopoţel ce vesteşte
E ultimul sunet... e ultimul careu...
Ultimul sunet a răsunat astăzi pentru elevii din întreaga ţară. Multe zîmbete şi flori însoţite de dansuri, recital de poezii şi urări de bine au domnit la careul organizat de Liceul Teoretic Doroţcaia, r-ul Dubăsari. Conform graficului stabilit din partea Consiliului raional Dubăsari a fost prezent, dl Iurie Cazac, şef Secţie administraţie şi servicii publice. D-lui a ţinut să transmită absolvenţilor, din partea preşedintelui r-lui Dubăsari, d-lui Grigore POLICINSCHI, salutări şi sucese  la susţinerea examenelor de abolvire a treptelor  gimnaziale şi liceale precum şi un mesaj de felicitare adresat profesorilor, ca  în anul ce vine să aibă parte de cît mai mulţi copii sîrguincioşi, iar părinţilor răbdare şi multă sănătate.
Deschiderea solemnă a careului a fost făcută  de către directorul liceului, dna Viorica Bacioi, care a menţionat cei mai buni elevi la învăţătură oferindu-le diplome şi cîte o primă, cei mai devotaţi orelor adică acei copii care pe parcursul anului de studii nu au lipsit niciodată, precum şi pe cei care au ocupat locuri de frunte atît la olimpiada locală cît şi la cea raională. De asemenea, dumneaei a mulţumit, dlui preşedinte al raionului pentru aportul adus întru susţinerea elevilor, pentru acea bursă a preşedintelui acordată elevilor cu succese remarcabile la învăţătură. Un  cuvînt de mulţumire dna Bacioi a adresat şi părinţilor  menţionînd că ,,fără ajutorul şi implicarea nemijlocită a dumneavoastră nu am fi putut realiza obiectivele propuse”.
Cele mai multe emoţii se observau pe feţele absolvenţilor claselor a XII-a, care sînt nevoiţi să-şi ia rămas bun de la şcoală, colegi şi scumpii profesori. Absolvenţii susţin că se despart de şcoală cu lacrimi în ochi, iar momentele prin care au trecut rămîn a fi irepetabile şi de neuitat. ,,Pe de o parte ne bucurăm că trecem la o nouă etapă a vieţii, iar pe de altă parte ne este foarte trist deoarece suntem nevoiţi să ne despărţim de scumpii colegi, cu care am format o adevărată familie. De azi încolo suntem puşi în situaţia cînd noi singuri ttrebuie să ne creăm, cu propriile mîni, calea spre viitor” – susţin absolventele Condriman Maria, Leaşco Irina şi Nicolaev Elena.
Dna Matviciuc Tatiana, diriginta clasei  a XII  spune că ,,cu lacrimi în ochi îi petrec astăzi în lumea mare, ca pe copii mei şi nu-mi doresc nimic mai mult decît ca promoţia ce vine să fie la fel ca aceasta. Sunt mîndră de aceşti copii şi sunt convinsă că sunt cea mai bună promoţie şi vor demonstra acest lucru cu rezulatele pe care le vor obţine la examenele de bacalaureat”. Nu-mi rămîne decît să le urez tuturor abolvenţilor baftă şi dîrzenie în susţinerea cu brio a examenelor.
Marina Lupaşco, corespondent

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ultimul clinchet de clopoţel pentru elevii Liceului Teoretic Doroţcaia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta