Harta site-ului
Ajutor
UE şi PNUD vor aloca peste 13 mln euro pentru Programul "Măsuri de Stimulare a Încrederii"
UE şi PNUD vor aloca peste 13 mln euro pentru Programul "Măsuri de Stimulare a Încrederii"

Republica Moldova va beneficia de asistenţă externă de peste 13 milioane de euro pentru finanţarea Programului "Măsuri de Stimulare a Încrederii", în perioada 2012-2015. Finanţarea va fi asigurată de Uniunea Europeană, în sumă de 12 mln de euro, şi de PNUD, în mărime de 1,1 mln de euro.

În acest sens, vor fi iniţiate negocierile asupra proiectului Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi UE privind Programul "Măsuri de Stimulare a Încrederii".

Viceprim-ministrul responsabil pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a menţionat, în şedinţa Cabinetului de Miniştri, că banii vor veni sub formă de asistenţă tehnică acordată autorităţilor publice implicate în soluţionarea conflictului transnistrean, în special, celor aflate în zona de securitate, şi Biroului pentru Reintegrare, în scopul coeziunii teritoriale.

Programul va fi alcătuit din trei componente: asistenţă tehnică, suport pentru dezvoltarea locală şi suport pentru societatea civilă, în cadrul cărora urmează să fie pus accentul pe dezvoltarea infrastructurii, cu preponderenţă, în sectorul medicinal, unde vor fi organizate şi un şir de cursuri de instruire pentru cadrele medicale.

Semnarea Acordului respectiv nu implică angajamente financiare din partea Guvernului R. Moldova. Documentul va intra în vigoare la data semnării şi urmează a fi implementat în perioada 2012-2015, notează MOLDPRES.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

UE şi PNUD vor aloca peste 13 mln euro pentru Programul "Măsuri de Stimulare a Încrederii" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta