Harta site-ului
Ajutor
Turneul Tradițional de minifotbal - Boris Dovgani, ediția a XX-a
Turneul Tradițional de minifotbal - Boris Dovgani, ediția a XX-a

În zilele de sâmbătă şi duminică, 20-21 aprilie 2019, pe terenul sportiv din com. Coşniţa, a fost desfăşurată cea de-a XX-a ediție a Turneului tradițional de Mini – fotbal în memoriam lui „Boris Dovgani”, locuitor al s. Pîrîta, decedat în 1992 pentru integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova. Turneul este inițiat de fostul combatant și prieten, dl Vladimir Diordița în bun acord cu Consiliul raional Dubăsari, Asociația Raională de Fotbal, Școala sportivă raională. La măsură au fost prezenți oaspeții de onoare: Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi, primarul com. Coșnița dl Alexei Gafeli, dl Nicolae Gazea-consilier raional și maiestru al sportului, Secretarul Consiliului raional și Președinte al Asociației raionale de fotbal dl Sergiu Grigoriev, Directorul Școlii sportive dl Vasile Nagalisov, specialist principal în domeniul tineret și sport dl Mihai Iavița,
 agenți economici, amatori și veterani ai sportului. Așadar după arborarea Tricolorului și drapelului raionului Dubăsari, echipele de juniori din localitățile: Coșnița, Holercani, Pîrîta, Doroțcaia, Dubăsarii Vechi, Molovata Nouă, Cocieri, Butor, precum și organizatorii turneului, au ținut un minut de reculegere, aducând tuturor la cunoştinţă date despre eroul Boris Dovgani şi dorind ca turneul dat să capete un conţinut cu adevărat educativ-patriotic, prin comportament, nivel de pregătire în teren şi rezultate de merit. Preşedintele raionului dl Grigore Policinschi a felicitat echipele participante, menţionând că astfel de măsuri au ca scop promovarea sportului, modului activ de viață, noi relații de prietenie, educația tinerei generații în spiritul patriotismului, suveranității și integrități Republicii Moldova. A urmat tragerea la sorți, după ce arbitrii Sergiu Grigoriev, și Vladimir Diordița invită pe două miniterenuri primele echipe: Butor-Coșnița și Doroțcaia-Cocieri. După două reprize a câte 15 minute arbitrii constată următoarele rezultate: Butor-Coșnița=0:2, Doroțcaia-Cocieri=1:3. Au urmat meciurile etapelor  III și IV, în grupa «B» cel mai bine au evoluat fotbaliștii din s.Pîrîta care au obținut 2 victorii cu 7 puncte și s-au calificat pe primul loc în subgrupă, iar pe locul II s-au calificat echipa s.Cocier obținând 5 puncte. În grupa «A» pe primul loc s-au calificat echipa din Dubăsarii Vechi cu 3 victorii obținând  9 puncte și pe locul II – Coșnița cu 6 puncte. Au urmat jocurile între ele, adică meciurile finale: Dubăsarii Vechi – Cocieri = 2:0; Coșnița - Pîrîta = 0:2; Dubăsarii Vechi – Pîrîta = 1:2; Cocieri – Pîrîta = 0:2; Dubăsarii Vechi-Coșnița = 1:0. În urma acestor jocuri, rezultatele s-au adeverit a fi următoarele: Locul I – Pîrîta (antrenor-Craijdan Alexei); Locul II – Dubăsarii Vechi (antrenor Cerlat Artur); Locul III – Cocieri (antrenor Iavița Alexandru). A urmat ceremonia de premiere, Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi a decorat echipele premiante cu cupe și diplome de gradul respectiv, dorindu-le fotbaliștilor să continue și pe viitor promovarea prieteniei și a fotbalului. Echipele premiante au mai primit câte o minge de fotbal din partea Președintelui Asociației raionale de fotbal dl Sergiu Grigoriev, care totodată a fost și arbitru în teren. Prin hotărârea colegiului de arbitri au fost apreciaţi: Cel mai bun portar al turneului la juniori a fost numit Ruslan Chetrușca din Dubăsarii Vechi, cel mai bun golgheter – Cojușnean Lilian din Cocieri, a marcat 8 goluri și cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Sergiu Corabelnicov (Pîrîta). Laureații au primit Diplome și cadouri originale din partea organizatorilor. 
Sărbătoarea fotbalului a continuat și în a doua zi de duminică, între seniori. S-au prezentat 12 echipe: Cocieri, Molovata Nouă, Holercani, Pîrîta, Coşniţa, Batalionul Nr. 3, Doroțcaia, Dubăsarii Vechi, Corjova (Criuleni), Inspectoratul de Poliție Dubăsari, Țînțăreni (Telenești). Urmărind jocurile pe parcursul zilei putem spune că jucătorii au dat dovadă de un nivel de pregătire performant, fiecare echipă urmărea ca scop, depunând efort şi luptă, pentru a deveni campioană totală a turneului, însă cei mai puternici şi norocoşi s-au adeverit a fi următoarele echipe: Primul loc și Cupa a fost cucerită de echipa Batalionului Nr. 3 (Forțele de menținere a păcii), pe locul II– Inspectoratul de Poliție Dubăsari, pe locul III – echipa din s. Coșnița. Cel mai bun portar a fost numit Vladimir Mamulat din Coșnița, cel mai buni golgheter – Ion Țărnă, Inspectoratul de Poliție Dubăsari cu 7 goluri marcate, cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Andrei Iorga de la Batalionul Nr. 3. Organizatorii turneului au decernat echipele cât și cei mai buni jucători ai turneului cu mențiuni, cupe și diplome de gradul respectiv. Echipele premiante au mai primit câte o minge de fotbal din partea Asociației Raionale de Fotbal Dubăsari. Tot din partea ARF Dubăsari cu o minge (cadou) a fost decorat tânărul fotbalist Vadim Baractari din echipa de juniori Coșnița, cu ocazia zilei de naștere, iar domnului Vladimir Diordița ia fost înmînat un suvenir original din partea Președintele raionului dl Grigore Policinschi, cu prilejul marcării a XX-a ediție de la fondarea Turneului. Măsura s-a încheiat cu o masă de pomenire binevenită cu bucate pentru toate echipele participante care a fost organizată şi prezentată în incinta taberei de odihnă pentru copii şi tineret „Prietenia”      
Se aduc mulțumiri tuturor celor care s-au implicat pentru buna organizare și desfășurare a turneului.
 
 
                                                                             Mihai Iaviţa, Direcția Învățământ general
                                                                                       

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Turneul Tradițional de minifotbal - Boris Dovgani, ediția a XX-a - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta