Harta site-ului
Ajutor
Turneul de volei „Cupa Prieteniei - Кубок Дружбы” - ediția a XV-a
Turneul de volei „Cupa Prieteniei - Кубок Дружбы” - ediția a XV-a

În zilele de sâmbătă și duminică (22 și 23 decembrie 2018) s-a desfășurat cea de-a XV-a ediţie a turneului de volei „Cupa Prieteniei - Кубок Дружбы, 2018”. Competiţia se organizează şi se desfăşoară anual, începând cu anul 2004, de către Consiliul raional Dubăsari.
La competiții au participat în jur de 130 sportivi. Măsura are ca scop promovarea modului sănătos de viaţă, a relaţiilor de prietenie, susţinerea activităţilor de tineret şi sporirii măsurilor de încredere dintre ambele maluri ale râului Nistru inclusiv regiunea transnistreană și oraşul Krîjopoli, ( regiunea Viniţa, Ucraina).
La competiţii au participat 12 echipe: s. Molovata Nouă, s. Doroţcaia, s. Pîrîta, s. Bardar (r-nul Ialoveni), s. Crasnîi Vinogradîri, s. Ţîbulăuca, s. Coșnița, Inspectoratul de poliție, or. Vadul lui Vodă, or. Dnestrovsk, or. Dubăsari și r-nul Criuleni (s. Dubăsarii Vechi).
Partea solemnă de deschidere s-a petrecut în sala de sport a şcolii sportive raionale din s. Pîrîta.
La activitate ne-au onorat cu prezenţa: dl Grigore Policinschi Preşedintele raionului Dubăsari; dl Veaceslav Burlacu, Președintele raionului Criuleni, dl Maxim Cataranciuc manager de Program ,,Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova, dnii Valeriu Sandu și Sergiu Berzan vicepreședinții raionului, dl Sergiu Grigoriev secretarul Consiliului raional,dna Larisa Braducean șefa Direcției învățământ general, dl Dorin Bînțu șeful Inspectoratului de poliție, dl Anatol Lungu primarul satului Crasnîi Vinogradîri, dl Victor Savițchii primarul satului Țîbulăuca, dl Oleg Gazea primarul comunei Molovata Nouă, dl Alexei Gafeli primarul comunei Coșnița, funcționari din cadrul Consiliului raional Dubăsari, colaboratorii şcolii sportive, agenţi economici, profesori, antrenori, amatori, trineri şi veterani ai voleiului.
Competiţiile au început cu un cuvânt de felicitare din partea Preşedintelui raionului adresat echipelor participante, conducătorilor, suporterilor şi oaspeţilor dorindu-le participanților să obţină victorii şi să lege cât mai multe relaţii de prietenie. Toate echipele au primit în dar câte o minge de volei. Echipele au fost repartizate a câte 4 la număr în 3 subgrupe – A (Școala sportivă); B (Liceul Teoretic com. Coșnița) și C (gim. Pîrîta). Arbitrii, Sergiu Usov, Fistican Vitalie, Vasile Nagalisov, Cușnir Ștefan, Porubin Sergiu, Larionov Oleg, Urîtu Mihai, Carauș Valeriu, Leca Ion și Manolii Vasilii, au asigurat corectitudinea bunei desfășurări a jocurilor.
După 6 meciuri disputate în fiecare subgrupă, arbitrii constată următoarele rezultate: Din subgrupa A în sferturile de semifinală s-au calificat echipele: s.Țîbulăuca și s. Bardar (r-nul Ialoveni), din subgrupa B - Inspectoratul de Poliție și s. Doroțcaia, din subrupa C – Molovata Nouă și s. Crasnîi Vinogradîri.
Sărbătoarea voleiului a continuat și în a doua zi de duminică, unde s-au întâlnit cele 6 echipe pentru a stabili învingătorii turneului. Deci conform jocurilor petrecute, locul 5 și 6 l-au împărțit echipele: Doroțcaia și Crasnîi Vinogradîri; Locul IV- Ialoveni; Locul III – Țîbulăuca; Locul II – Inspectoratul de Poliție și Locul I îi revine echipei din Molovata Nouă. A urmat ceremonia de premiere, Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi a menționat cei mai buni jucători ai Turneului, care au primit diplome, figurine și premii bănești. Acești jucători sunt: Cel mai bun atacant - Braicov Valeriu (Inspectoratul de poliție); Cel mai bun dirijor de pase – Dumitru Coștei (Inspectoratul de poliție), Cel mai bun libero – Hâncu Ștefan (Ialoveni) și Cel mai bun jucător a fost desemnat Sergiu Lazarev (Molovata Nouă). Cu mențiune, diplome și premii bănești a câte 500 lei au primit echipele din Doroțcaia și Crasnîi Vinogradîri, echipa din Ialoveni care s-a plasat pe locul IV-a fost menționată cu diplomă și 1000 lei, echipa din s. Țîbulăuca a primit diplomă de gradul III și 1500 lei; echipa de la Inspectoratul de Poliție – diplomă de gradul II și 2000 lei și echipa din comuna Molovata Nouă a fost desemnată deținătoatea trofeului, care a fost decernată cu diplomă, cupă și premiu bănesc în valoare de 2500 lei.
Se aduc mulţumiri conducerii raionului, consilierilor raionali și tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la buna organizare și desfășurare a turneului dat.
 
Mihai IAVIȚA, 
Direcția învățământ general 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Turneul de volei „Cupa Prieteniei - Кубок Дружбы” - ediția a XV-a - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta