Harta site-ului
Ajutor
Tragicul eveniment de la 1 ianuarie 2012 rămîne ca rană pentru raionul Dubăsari
Tragicul eveniment de la 1 ianuarie 2012 rămîne ca rană pentru raionul Dubăsari

La 1 ianuarie s-a împlinit un an de zile de la tragedia ce a zguduit întreaga ţară în anul 2012. Atunci în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2012, un tînăr de 18 ani din satul Pîrîta, Vadim Pisari, a fost împuşcat mortal de către un aşa-zis "pacificator" la podul de la Vadul lui Vodă.

Ieri, rudele îndurerate, prietenii, autorităţile locale au comemorat şi au depus flori la Crucea de la locul tragediei.


Astăzi, în cadrul primei şedinţe operative de lucru din anul 2013, colectivul Consiliului raional, la propunera Preşedintelui raionului dlui Grigore Policinschi, a ţinut un minut de reculegere în memoria tînărului Vadim Pisari.

Preşedintele raionului a menţionat ca fiind regretabil faptul, că făptaşul-ucigaşul nu a fost tras la răspundere penală pentru crima săvărşită, că conflictul transnistrean mai mistuie vieţi omeneşti, că ţara noastră Moldova mai este dezmembrată pe rîul Nistru iar locuitorii din raionul Dubăsari sînt încă folosiţi şi ciopîrţiţi politic, economic, social şi teritorial. Dumnealui a mai menţionat că politicienii de pe ambele maluri ale rîului - de la Chişinuă şi Tiraspol - ar trebui să audă dorinţa oamenilor din teritoriu privind o reintegrare paşnică şi o îmbunătăţire a calităţi vieţii pentru toţi locuitorii din Republica Moldova, căutînd soluţii de compromis şi promovarea măsurilor de încredere între cetăţenii şi autorităţile ambelor maluri de Nistru.

Autoritatea executivă a Consiliului raional Dubăsari aduce condoleanţe familiei, rudelor şi prietenilor regretatului Vadim Pisari.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tragicul eveniment de la 1 ianuarie 2012 rămîne ca rană pentru raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta