Harta site-ului
Ajutor
Tradiţiile creştin-ortodoxe reunesc ambele maluri ale rîului Nistru
Tradiţiile creştin-ortodoxe reunesc ambele maluri ale rîului Nistru

Boboteaza simbolizează una dintre cele mai mari sărbători a creştinităţii. În această zi specială se sfinţesc apele, iar oamenii merg la biserică pentru a lua din apa respectivă, considerîndu-se că este de leac. Astfel, se spune că agheazma are virtuţi terapeutice miraculoase, alungă bolile şi spiritele malefice. 
Sîmbătă, 19 ianuarie, 2013, în s. Corjova s-a simţit foarte bine atmosfera de sărbătoare. Erau prezenţi mulţi creştini atît la slujba bisericească, cît şi la scăldatul în rîul Nistru, unde a fost tăiată în gheaţă o cruce. Boboteaza este un eveniment religios care aminteşte de botezul Mîntuitorului Iisus Hristos în apa Iordanului. 
"Eu mă bucur că astăzi şi conducerea raionului Dubăsari, dar şi autorităţile publice locale, precum şi consilierii locali şi raionali sînt cu noi împreună. Mulţumesc  domnului Preşedinte şi domnului Primar, care au binevoit şi au venit, căci aşa este creştineşte să fim cu toţii împreună şi la sărbători, şi atunci cînd avem nevoie de ajutor” , a remarcat părintele Oleg, parohul bisericii "Adormirea Maicii Domnului” din s. Corjova. Părintele Oleg a transmis un mesaj de bucurie, că în anul 2013 biserica va fi gazificată, pentru că în prezent se încălzeşte cu energie electrică. Dumnealui speră cu ajutorul promis de Consiliul Raional şi prin intermediul primăriei să reuşim să înălţăm pe teritoriul bisericii vechi o răstignire, o bisericuţă de rugăciune şi monumentul primului Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, care aproape 5 ani a trăit în s. Corjova. S-a evidenţiat că pe data de 8-9 septembrie, 2013,  Patriarhul Kirill, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii va trece prin oraşul Dubăsari şi creştinii din s. Corjova sunt binevoiţi să-l întîmpine cu bunătate.
La rîndul său, dl preşedinte Grigore Policinschi a felicitat pe toţi cei prezenţi la slujba bisericească cu sărbătorile de iarnă şi cu ocazia botezului Mîntuitorului Iisus Hristos. De asemenea, a menţionat că va pune în discuţie la şedinţele Consiliului Raional susţinerea material a lăcaşului sfînt din s. Corjova.
După slujba bisericească, la orele 14:00, lîngă hidrocentrală a fost un moment de reunire ale ambelor maluri, prin prezenţa oficialilor atît din partea dreaptă, cît şi din partea stîngă a rîului Nistru. Zeci de creştini s-au scăldat aici, fiind un semn de credinţă faţă de Dumnezeu şi un simbol de păstrare a tradiţiilor creştin-ortodoxe, care la rîndul lor au dat dovadă de înţelegere şi bunătate sufletească.
Sperăm că şi în viitorul apropiat, prin acţiunile noastre comune, se vor apropia prieteneşte şi sufleteşte creştinii de pe ambele maluri ale bătrînului Nistru, care au o istorie glorioasă şi o credinţă puternică în bunul Dumnezeu.
                                                         Marina Branişte, corespondent

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tradiţiile creştin-ortodoxe reunesc ambele maluri ale rîului Nistru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta