Harta site-ului
Ajutor
Tradiţii la casa bunicii
Tradiţii la casa bunicii

La data de 19 ianuarie 2019, colaboratorii Direcţiei cultură şi turism, angajaţii Casei raionale de cultură şi membrii colectivului ,,Flori de măr” din c. Coşniţa au participat la Festivalul Vinului limpede ,,Chiraleisa, leisa, Doamne” din localitatea Ternovca, r. Slobozia. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Acces spre succes”, având drept scop renaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor de pe ambele maluri  ale Nistrului; promovarea genurilor de artă populară întâlnite în segmentul patrimoniului cultural regional „Tradiţii şi obiceiuri de iarnă”; valorificarea tezaurului cultural artistic, lărgirea spectrului de valori artistice ale fondului de folclor local; îmbogăţirea repertoriului colectivelor folclorice cu creaţii autentice de valoare, promovarea turismului rural, reflectarea şi propagarea adevăratelor valori patrimoniale prin intermediul mass-media.
Activitatea a avut loc la casa bunicilor (Casa Karaman). Atmosfera de sărbătoare a fost completată de expoziţia de obiecte moştenite de la bunici cu pateuri tradiţionale coapte în cuptor, cu sarmale după reţeta bunicii de la Ternovca, cu colective folclorice însoţite de buna dispoziţie.
Dna Maria Perciuleac, şef Direcţie cultură şi turism a felicitat publicul cu sărbătorile de iarnă, dorindu-le tuturor sănătate, fericire, bucurii şi noi realizări în noul an 2019.
Aducem sincere mulţumiri Consiliului raional Dubăsari, pentru susţinerea şi ajutorul acordat întru deplasarea participanţilor la frumosul eveniment.
Sperăm la o colaborare şi conlucrare eficientă în continuare cu prietenii noştri din s. Ternovca.
Marina NICOLAEV,
 specialist principal Direcţia cultură şi turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Tradiţii la casa bunicii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta