Harta site-ului
Ajutor
TOTALURILE ACTIVITĂŢII sectorului Coşniţa a AUAI
TOTALURILE ACTIVITĂŢII sectorului Coşniţa a AUAI

Reamintim,  că în cadrul renovării sistemului central de irigare Coşniţa, care cuprinde localităţile Coşniţa, Pohrebea şi Pîrîta,  cu suportul Proiectului „Compact”, finanţat de către Guvernul SUA, au fost reabilitate 4 staţiuni de pompare amplasate de-a lungul r. Nistru dotate cu 10 pompe noi, care  asigură irigarea a 2.483 ha. de teren agricol. Au fost instalate reţele noi pentru irigare cu o lungime de 86 km şi hidranţi cu debitmetre. Lucrările de construcţie au început în primăvara anului 2014 şi au fost finalizate în vara anului 2015. Concomitent cu procesul de fezabilitate, proiectare şi reabilitare, conform Legii nr.171, pe data de 27.12.2011, a fost creată  Asociaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI), în număr de 2.168 participanţi la fondarea AUAI, la care pot adera toţi deţinătorii de teren agricol din aria de irigare. 
Pe data de 12.02.2016, a avut loc adunarea sectorială a membrilor AUAI din com. Coşniţa, la care au participat preşedintele Asociaţiei dl. Cibuc Vladimir, directorul executiv a Asociaţiei dl. Rusu Nicolae, precum invitaţii Direcţiei agricultură şi cadastru dl. Porubin Petru şi Bulat Nicolae, la care a fost prezentat totalurile activităţii pe anul  2015.  În cadrul dezbaterilor,  membrul asociaţiei dl. Leşan Petru şi alţii, au abordat ca principală opinie – suma  cotizaţiei primare de membru a Asociaţiei, apoi a cotizaţiei anuale, care, după părerea lor, vine în contradicţie cu Legea nr. 171. Totodată au fost aduse argumente de decalaj a  sumelor financiare de cotizaţii între proprietarii cu mari suprafeţe de teren agricol faţă de cei care deţin pînă la un ha de teren, precum a necesităţii de instalare la staţia de pompare a unei pompe cu putere redusă de pompare. La această adunare sectorială au fost aleşi delegaţi-reprezentanţi, care vor participa la Adunarea Generală a AUAI.
Toate aceste întrebări vor fi discutate în cadrul Adunării Generale a AUAI, care va avea loc pe data de 19.02.2016, ora 10-00, în incinta Primăriei Coşniţa, întru primirea de Hotărîre, inclusiv şi asupra preţului normativ a unui metru cub de apă pentru irigare  pe anul 2016.

    Bulat Nicolae,  membru al Asociaţiei AUAI sectorul Coşniţa,
                                     specialist principal a Direcţiei agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

TOTALURILE ACTIVITĂŢII sectorului Coşniţa a AUAI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta